Rodríguez Ibarra vincula el dret a decidir amb Hitler i Mussolini

L'expresident extremeny defineix la demanda de consultar els ciutadans com a "atac al sistema democràtic des de dins del sistema democràtic"

L'expresident extremeny, Rodríguez Ibarra
Ara
15/09/2013
2 min

BarcelonaLes comparacions entre el sobiranisme català i el nazisme ja fa temps que han deixat de ser notícia, però les denúncies dels que adverteixen contra els perills d'enfocar els debats i les idees cap al terreny de les comparacions no impedeixen que nombrosos polítics continuïn fent-les servir com a forma de desacreditar els adversaris. L'últim a fer-ho ha estat Juan Carlos Rodríguez Ibarra, qui, en un blog a 'El Confidencial', ha col·locat el moviment català pel dret a decidir al mateix sac que Hitler i Mussolini. No és, però, la primera vegada que Ibarra vincula el catalanisme amb el nazisme. Ara fa sis mesos va comparar l'estratègia política d'Artur Mas amb la d'Adolf Hitler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ibarra, expresident de la Junta d'Extremadura, ha estat sempre un dels membres més loquaços del PSOE i sempre ha tingut Catalunya en el punt de mira. En el seu últim article a 'El Confidencial', però, fa un pas endavant en l'habitual escalada anticatalana per tirar per terra l'argument que les urnes són la solució al problema. Ho fa recordant que tant Hitler com Mussolini van arribar al poder gràcies al suport popular.

Per Ibarra, la demanda d'una part majoritària de la societat catalana –un 80%, segons algunes enquestes– que es consulti la ciutadania sobre el futur del país suposa "una situació insòlita" sense precedents en la història. Diu Ibarra que el clam per tal que el poble català s'expressi a través de les urnes suposa "un atac al sistema democràtic des de dins del sistema democràtic".

En el seu blog, Ibarra diu que no es considera un nacionalista espanyol, ja que, segons ell, "un extremeny no deu res al nacionalisme espanyol, perquè el seu territori i les seves gents han estat víctimes del proteccionisme d'aquest nacionalisme, del qual es van beneficiar, entre d'altres, la indústria tèxtil catalana".

stats