Política13/12/2015

Domènech demana que es voti Podem per bloquejar el TTIP i defensar la "sobirania plena i la llibertat dels pobles"

El candidat d'En Comú Podem el 20-D carrega contra CDC i Unió per "omplir-se la boca" defensant el dret a decidir però compartir grup a Europa amb C's i UPyD

Laia Vicens

BarcelonaEl candidat d'En Comú Podem el 20-D, Xavier Domènech, ha retret a CDC i Unió haver fet pinya amb el PP, el PSOE i UPyD i haver votat en contra de fer un referèndum sobre el TTIP i, per tant, del dret a decidir. Ho ha dit en l'acte 'Stop TTIP', des d'on ha aprofitat per demanar una gran victòria per poder dir 'no' al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions entre la UE i els EUA i dir 'sí' "a la sobirania plena i a la llibertat dels pobles".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha criticat que mentre a Catalunya CDC "s'omple la boca" defensant el dret a decidir i la sobirania, després comparteix grup parlamentari al Parlament Europeu amb Ciutadans i UPyD. "Aquestes son les aliances que deuen fer a Europa a favor del dret a decidir", ha ironitzat, i ha afegit que "els únics capacitats per defensar el dret a decidir a Catalunya som nosaltres".

Cargando
No hay anuncios

El líder de la confluència d'ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú ha demanat el vot per Podem perquè "deixar el poder en mans d'ignorants, irresponsables i ineptes", en relació al PP, "és el camí més segur cap a les retallades, la reforma laboral i la falta de drets".

En un acte a l'Estació del Nord davant unes 300 persones (entre elles, alguns dirigents d'ICV, com Joan Herrera) i acompanyat dels eurodiputats Ernest Urtasun i Ska Keller, Domènech ha fet una crida perquè Podem confirmi la "remuntada" i guanyi les eleccions del 20-D, i així poder dir a la Unió Europea que a Espanya "no hi haurà reforma laboral ni més retallades".

Cargando
No hay anuncios

És una idea que també ha apuntat Keller. "Les famílies europees del PP, PSOE i CiU voten sempre a favor del tractat, tingueu-ho en compte a l'hora de votar", ha aconsellat l'eurodiputada, que ha desitjat que en el futur Congrés dels Diputats hi hagi "un grup molt gran en contra del TTIP".

Al seu torn, l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, ha alertat que el TTIP ven la sobirania perquè "ven la capacitat de regular dels governs de la UE i dels Parlaments", de manera que ho ha aprofitat per carregar contra CDC, Unió, Ciutadans, PSOE i PP per "estar venent la sobirania a la ciutadania" i per haver votat en contra del referèndum sobre el TTIP.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha explicat, el Tractat Transatlàntic de Comerç es pot frenar al Parlament Europeu (però ara hi ha una majoria favorable a aprovar-lo) o bé si algun país de la UE s'hi oposa, ja que tots els Parlaments nacionals l'haurien de ratificar. Urtasun ha reclamat el vot per "bloquejar el tractat a Espanya".