Política28/11/2011

El president de la Diputació de Barcelona defensa les diputacions com a suport als ajuntaments

L'expresident Pujol reclama polir duplicitats entre les diferents administracions "que dificulten la gestió del país"

Acn
i Acn

BarcelonaEl president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha alertat aquest dilluns que suprimir les diputacions seria donar un "cop mortal" a molts ajuntaments, especialment els més petits. "Donem un suport estructural a l'administració local, no un impuls puntual com per exemple el Pla Zapatero, que va ser un pedaç en un moment crític", ha afirmat Esteve, que ha defensat el treball conjunt d'ajuntaments i diputacions per donar "una resposta diària a les demandes reals de la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els consistoris en temps de crisi pateixen molt i no poden baixar la persiana com si fos una botiga", ha dit Esteve, que ha recomanat “mancomunar el màxim de serveis entre les diferents poblacions, i en això la Diputació també hi pot ajudar".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, l'expresident Pujol ha afirmat que ara és més "sensible" amb la tasca de les diputacions però ha recomanat polir les duplicitats amb d'altres administracions "que dificulten la gestió del país".

"Antigament, quan era president, vaig ser partidari de suprimir les diputacions", ha reconegut Pujol, que ha actuat de presentador de la conferència de Salvador Esteve al 'Fòrum Europa. Tribuna Catalunya'. "Però ara sóc més prudent i sensible, fa molts anys que treballem amb elles i en molts aspectes han fet molts bons serveis", ha continuat l'expresident de la Generalitat, que, no obstant, ha apostat per evitar les duplicitats entre les diferents administracions perquè "entre tots plegats entrebanquem i dificultem la gestió del país". Paral·lelament, Pujol ha carregat durament contra el que considera organismes i lleis que estan fets "per portar el país a la ruïna". L'expresident de la Generalitat ha posat com exemple l'Agència Catalana de l'Aigua, que si no es reforma “pot ella sola arruïnar un país” pels dèficits i els entrebancs que provoca.