Política30/03/2015

La Diputació de Barcelona anuncia que ha invertit 1.000 milions d'euros al territori

El president, Salvador Esteve, defensa que s'han destinat "més recursos que mai" a afrontar "l'angoixant" situació del país

Ara

BarcelonaEn un moment "difícil i angoixant per a molts governs locals", la Diputació de Barcelona ha invertit en els darrers quatre anys més de 1.000 milions d'euros al territori. Aquesta és una de les principals dades que ha posat sobre la taula el president de la Diputació, Salvador Esteve, en el balanç que ha fet del seu mandat aquest dilluns a la tarda i que, ha destacat, ha pivotat en la "cohesió social, l'equilibri territorial, la cultura i la identitat local, la reactivació econòmica i la qualitat de vida per a tothom". I és que, un cop han estat convocades les eleccions municipals, avui era el darrer dia perquè els ens locals poguessin lluir la seva gestió abans d'entrar en campanya el 8 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esteve ha defensat que aquesta inversió s'ha fet malgrat "el context econòmic i financer advers" i que els recursos s'han destinat principalment i "més que mai" a serveis i equipaments per a les persones. "Hem contribuït a uns serveis de proximitat de qualitat per a tothom, amb el doble de recursos econòmics que el mandat anterior", ha defensat.

Cargando
No hay anuncios

I és que, ha assegurat, "Catalunya comença a construir-se als pobles i les ciutats" i que per poder-ho fer s'ha buscat "l'entesa" entre el sector públic i el privat i les diferents formacions polítiques.

Entre els projectes estrella del seu mandat, Esteve ha destacat el pla per donar suport a 140 empreses o el fet de tenir a hores d'ara 225 biblioteques a Catalunya. Especial èmfasi ha fet en el suport als serveis socials, tot recordant que s'ha ajudat a "més de 1.500 famílies que no podien pagar la hipoteca". També ha recordat que el conveni amb la Taula del Tercer Sector i la Generalitat ha permès invertir 1,5 milions d'euros en la xarxa d'habitatges d'inclusió social.

Cargando
No hay anuncios

Suport al procés

En uns moments de tanta complexitat econòmica i nacional, Esteve ha subratllat que les quatre diputacions han tingut "una sola veu" al costat del Govern en l'impuls del procés sobiranista i de la Hisenda pròpia.