Política12/11/2013

Rosa Díez veu el Rei “preocupat” pel “repte sobiranista de Catalunya”

La líder d'UPyD, que ha estat rebuda aquest dimarts pel monarca, assegura que Joan Carles farà "tot el que tingui a les mans per evitar que es vulneri la sobirania nacional"

Agències
i Agències

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, que aquest dimarts ha estat rebuda en audiència pel rei Joan Carles, ha assegurat haver compartit amb el monarca la "preocupació pel repte sobiranista de Catalunya" i el diagnòstic que cal fer "tot el possible perquè es respectin la sobirania nacional i els drets dels ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la trobada, la líder nacionalista i el monarca han parlat de diferents temes, com els aspectes de la Constitució que fan referència a la monarquia o l'assignació pressupostària que rep la Casa del Rei. Amb tot, el tema que ha ocupat bona part de la conversa ha estat el que la premsa de Madrid defineix com a "repte sobiranista". Díez ha assenyalat que el monarca li ha expressat la seva "preocupació" per la unitat d'Espanya i la seva voluntat de fer "el que tingui a les mans perquè no es vulnerin els drets dels ciutadans al voltant de la sobirania nacional".

Cargando
No hay anuncios

Després de fer-li lliurament d'un llibre que ha elaborat UPyD sobre els presumptes "desavantatges" de trencar "la unitat de la nació", Díez, líder d'una de les formacions amb un discurs més nacionalista d'Espanya, ha fet notar al cap de l'Estat la necessitat de fer un discurs polític "alternatiu al del nacionalisme", en al·lusió al nacionalisme català.

Díez ha dit que tant a Catalunya com a Espanya, "cal donar arguments polítics als ciutadans i fer-los veure que la ruptura de la nació comportaria greus conseqüències per a tothom". La líder d'UPyD ha mostrat la seva inquietud al rei pel fet que, segons ella, a Espanya s'està generant una dinàmica vers Catalunya que apunta a un "que se'n vagin". Segons ella, aquesta actitud espanyola "és molt negativa, perquè l'Espanya que coneixeríem sense Catalunya no és l'Espanya constitucional".