Les 'selfies' de Verhofstadt i un àpat a Can Jubany
CiU mira de positivitzar el missatge del candidat dels liberals a presidir la Comissió Europea sobre el dret a decidir
BarcelonaLa visita de Guy Verhofstadt a Catalunya no es va acabar quan els focus del teatre de l'Atlàntida de Vic es van apagar després del míting de CiU a la capital d'Osona. El candidat dels liberals a Europa, acompanyat de Ramon Tremosa, es va dirigir cap a Can Jubany, el restaurant que Nandu Jubany regenta a Calldetenes. Gratament sorprès pel menú degustació –cinc plats–, Verhofstadt no va dubtar a enfilar el camí cap a la cuina per fer-se una 'selfie' –avui en dia, qui no es fa autofotografies és un gairebé com una espècie en perill d'extinció– amb Jubany i el cuiner Carles Gaig. L'àpat, que es va allargar fins passada la una de la matinada, va fascinar el candidat liberal.
No va ser l'única 'selfie' que es va fer l'exprimer ministre belga al llarg del dia. La primera va ser amb l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i el mateix Tremosa. "Això forma part del llenguatge no verbal d'Europa", positivitzen a CiU. L'eurodiputat nacionalista sempre posa com a exemple d'aquest llenguatge no verbal la fotografia en què Jean-Claude Juncker –aleshores president de l'Eurogrup, ara candidat del PP a Europa– ofegava el ministre De Guindos en aquells temps en què la prima de risc apareixia tant com Mourinho als mitjans.
Les fotografies de Verhofstadt dibuixen un candidat rialler, bon orador, ocurrent mitinero, que "podria haver dit que no venia a fer campanya a Catalunya i que finalment ho ha fet", indiquen a CiU. La seva equidistància amb el dret a decidir –es va limitar a dir que la Unió Europea (UE) no ha d'intervenir en el procés sobiranista, va fer una crida al diàleg entre governs i va assenyalar que cal "respectar" l'opinió dels catalans, "sigui quina sigui"– és per als nacionalistes una espècie de victòria. Per què? Perquè no ha fet servir el discurs catastrofista de Mariano Rajoy –que Juncker comparteix al 100%– i perquè la seva simple presència, diuen, és un gest. "I això ja és molt per algú que aspira a un alt càrrec europeu", defineixen. No només de 'selfies' viu l'home, però tot ajuda.