Demòcrates demana reunir la mesa de partits i entitats per dissenyar "la campanya pel sí" en el referèndum
El partit proposa intentar seduir 300.000 votants del sí/no per guanyar àmpliament la votació
Barcelona"Ja no hem de discutir més com fer el referèndum, sinó com guanyar-lo". Amb aquesta frase, el dirigent de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha demanat a l'independentisme reunir ja la mesa de partits i entitats per començar a dissenyar "la campanya pel sí" en el referèndum que s'ha de celebrar el setembre del 2017.
Emparant-se en els resultats del 27-S, Castellà ha explicat en roda de premsa que la prioritat ha de ser atreure cap al sí 300.000 dels votants que a les últimes eleccions catalanes es van inclinar per Catalunya Sí que es Pot (CSQP) i Unió, dues formacions que no defensaven la independència però tampoc s'alineaven amb Ciutadans, PSC i PP.
Per això, i seguint el mandat rebut en el consell nacional que el partit va celebrar aquest cap de setmana a Gavà, Demòcrates de Catalunya centrarà a partir d'ara tots els seus esforços a intentar atreure part d'aquest espai. En concret, Castellà s'ha compromès a lluitar per convèncer 100.000 d'aquests votants.
En plena ofensiva judicial contra el procés, el consell nacional del cap de Demòcrates també va donar un mandat als tres diputats que la formació té dins de Junts pel Sí: no acatar cap resolució del Tribunal Constitucional o de qualsevol altra instància contrària a les disposicions que aprova el Parlament.
No poden haver-hi línies vermelles als pressupostos
Castellà també s'ha referit al "principal repte" que ha d'encarar l'independentisme un cop superada la qüestió de confiança i el debat de política general: els pressupostos. El diputat de JxSí ha defensat que cal estabilitat per arribar al referèndum, de manera que ha demanat "que ningú posi línies vermelles" als comptes. "Tots haurem de cedir, tant la CUP com els partits de JxSí", ha apuntat.
Pel que fa a la possibilitat d'apujar el tram autonòmic de l'IRPF a les rendes superiors a 90.000 euros, Castellà ha opinat que "tot s'ha de poder estudiar" i que una mesura com aquesta és assumible si es fa en termes conjunturals per superar "una situació injusta de dèficit fiscal".
Enterra la polèmica pel nom del PDECat
Abans que aquest cap de setmana els associats del PDECat ratifiquin el nou nom del partit, Castellà ha donat per tancada la polèmica amb el partit que presideix Artur Mas. Segons ha raonat, ara PDECat i Demòcrates de Catalunya no entren en col·lisió pel que fa a sigles, tot i que ha reclamat que tampoc s'usi l'adjectivació "demòcrata" per definir tot el que tingui a veure amb el partit.