NOU CICLE A CATALUNYA
Política14/12/2010

David Madí: "En política de vegades et toca rebre, i si no t'ho creus molt és molt difícil de suportar"

El director de la campanya de Mas passa per RAC 1 i Catalunya Ràdio l'endemà d'anunciar que deixa la política

Laia Altarriba
i Laia Altarriba

BarcelonaL'endemà que el director de les darreres tres campanyes d'Artur Mas anunciés que deixa la política ha passat pels estudis de RAC 1 i Catalunya Ràdio, on Jordi Basté i Manel Fuentes, respectivament, l'han entrevistat sobre les raons de la seva decisió, sobre la valoració que fa de la seva trajectòria i sobre el seu futur.

Inscriu-te a la newsletter L'extrema dreta ja té nou laboratori: la tragèdia de ValènciaUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant de tots dos micròfons, Madí ha reiterat la seva satisfacció per haver contribuït a la victòria d'Artur Mas el passat 28 de novembre.

Cargando
No hay anuncios

Abans de plegar, però, Madí està culminant el darrer encàrrec de Mas: fer el traspàs de poder amb l'anterior Govern. Madí ha volgut subratllar al Matí de Catalunya Ràdio que "la col·laboració amb el Govern sortint és excel·lent".

Preguntat per Manel Fuentes sobre la duresa de la política, Madí ha reconegut que "té molts moments durs i de vegades pot semblar ingrata, saps que de vegades et toca rebre", però ha afegit que "això forma part de les regles de la política i si no t'ho creus molt és molt difícil de suportar".

Cargando
No hay anuncios

A més, l'encara secretari de Comunicació i Estratègia de CiU s'ha mostrat indignat amb el que diuen que tots els polítics són iguals: "Jo em rebel·lo contra aquest discurs". I ha afegit que ell ha participat en política "amb convicció" per uns ideals que s'ha cregut: "N'hi ha que creuen que fan grans sacrificis i que aleshores els han d'agrair moltes coses, però jo no he tingut la necessitat que se m'hagi d'estar agraint res, inclús en els moments més durs".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Satisfacció per les tres campanyes

Cargando
No hay anuncios

David Madí ha estat el director de les tres darreres campanyes de CiU. Ha reinvindicat la feina feta en totes tres ocasions, inclòs el polèmic vídeo del 2006, que ha reivindicat a l'estudi de Catalunya Ràdio com una manera de fer política avançada en aquell moment i que després han acabat assumint la resta de partits. Preguntat per Basté sobre el mateix tema, ha assegurat que avui aquell DVD "es veuria que té un caràcter quasi profètic".

Una decisió meditada durant molt temps

Cargando
No hay anuncios

p { margin-bottom: 0.21cm; } Preguntat per Basté, Madí ha tornat a explicar que la decisió de deixar la política l'ha meditada durant molts anys: "Fa temps vaig dir a l'Artur: 'Em tindràs al costat pel que faci falta però el que et demano és poder emprendre un altre projecte que em ve de gust i et demano que quan arribi el dia respectis aquesta deicisó de llibertat'".

Ha concretat, però, que va ser just la setmana després de les eleccions catalanes quan li va dir a Mas que deixava definitivament la política. El seu comiat oficial serà en el consell nacional del proper 15 de gener que el partit ha de celebrar.

Cargando
No hay anuncios

Madí també ha explicat que no havia volgut deixar abans la política perquè considera que "en els moments difícils hauria estat imperdonable abandonar el vaixell".

El cap de les tres darreres campanyes de Mas s'ha mostrat satisfet per la feina feta tant el 2002, com el 2006, com enguany. Entén que la campanya del 2010 ha tingut la virtut de saber "connectar amb la necessitat d'esperança de la gent i donar motius per creure que les coses poden anar millor".

Cargando
No hay anuncios

Tot i que Madí no ha volgut revelar a quina l'empresa anirà a treballar, sí que ha avançat que serà en el sector de la consultoria i les inversions, en algun projecte que ja està en marxa.

"El gruix del sobiranisme és a CiU"

Cargando
No hay anuncios

Entrevistat per Jordi Basté a RAC 1, David Madí ha assegurat que "el gran gruix del sobiranisme sociològic és a les files de CiU".

Per Madí, el canvi més rellevant és que "els independentistes clàssics es mantenen més o menys estables en el decurs dels anys", però el que hi ha "és un nou fenomen, que jo en dic sobrianisme sociològic, que ha arribat per diversos motius a la conclusió que això no va i que cal augmentar les quotes d'autogovern sense límits". I Madí entén que tot aquest nou sobiranisme s'enquadra dins de Convergència i Unió.