Política 03/07/2014

Fernàndez qüestiona que la CUP hagi de confluir amb qui "ha governat la ciutat de Barcelona durant 32 anys"

El diputat comparteix el "desig de confluència" de les esquerres però mostra discrepàncies amb Guanyem Barcelona per voler incorporar ICV-EUiA a la candidatura

Acn
2 min
David Fernández, diputat de la CUP, a la UPEC / ACN

BarcelonaEl diputat al Parlament de la CUP, David Fernàndez, ha afirmat que "comparteix" la voluntat de confluir amb la resta de grups d'esquerra però mostra "discrepàncies" amb el projecte municipalista de Guanyem Barcelona. En una taula rodona organitzada per la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya, Fernàndez ha assenyalat que sumar ICV-EUiA a la candidatura generaria "contradiccions" al projecte ja que, al seu parer, "ha gestionat el model de ciutat" durant les últimes dècades. El portaveu de l'esquerra independentista considera que la seva formació "és una esmena" a les carències de l'esquerra tradicional catalana i aposta per crear "noves eines de resistència política i de transformació social". La Universitat Catalana d'Estiu de Catalunya ha organitzat aquest dijous una taula rodona amb els diputats al Congrés Joan Tardà, per part d'ERC, Joan Coscubiela, d'ICV-EUiA i el diputat de la CUP al Parlament David Fernàndez. Els tres ponents han exposat les seves visions sobre el moment que viu l'esquerra al país i les perspectives de canvi a les polítiques actuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el col·loqui amb el públic assistent, i preguntat pel nou projecte municipalista Guanyem Barcelona, el portaveu de la CUP ha afirmat que "les esquerres s'han de refer per construir l'alternativa" i ha mostrat la seva voluntat de "confluir" amb la resta d'organitzacions. Encara així, Fernàndez s'ha mostrat reticent a incloure els ecosocialistes al projecte perquè considera que són "responsables del model de ciutat" que viu Barcelona.

El diputat de l'esquerra independentista ha assenyalat que "creu" en un projecte "rupturista" i qüestiona el paper d'ICV-EUiA en la futura candidatura. Per al portaveu de la CUP, la seva formació "comparteix l'anàlisi de Guanyem Barcelona" però li "sorprèn" que es vulgui incorporar a qui considera "responsable actiu" de la situació de la capital.

stats