Exili

El Consell de la República ratifica Comín com a responsable de finances malgrat la crisi

L'exconseller es va mostrar molest durant la reunió de la direcció de l'entitat perquè també es va acordar fer una auditoria

2 min
Carles Puigdemont, Toni Comín i Jordi Turull, aquest diumenge.

BarcelonaDesprés d’una carta dels responsables de CatGlobal, l’entitat que dona cobertura a Bèlgica al Consell de la República (CxR), acusant l’exconseller Toni Comín d’irregularitats en els comptes, la cúpula del CxR ha emès un comunicat defensant la seva gestió. “El Govern del Consell vol certificar la plena confiança en la gestió financera duta a terme fins al dia d’avui i, per altra banda, la constatació del compliment de la garantia de transparència”, han assegurat oficialment des del Consell, a més d’afegir que es “manté i es reafirma que la funció d’interlocutor entre el Consell de la República i Cat Global ha de continuar recaient en la figura de Toni Comín”. D’aquesta manera, el govern del Consell de la República, presidit per Carles Puigdemont, tanca files amb l’eurodiputat de Junts, en contra del que havien denunciat els gestors de CatGlobal, que en una carta –a la qual ha tingut accés l’ARA– acusaven Comín de no justificar les factures i de pagar a proveïdors abans que a treballadors i demanaven la seva dimissió. Des del Consell asseguren que els números es presenten anualment a les autoritats competents i que fins ara han sigut validats “sense incidències” d’acord amb la legislació belga. El pols, doncs, el guanya Toni Comín perquè ha estat ratificat en el seu càrrec, després d’una reunió telemàtica dimarts a la nit en què també hi va participar Puigdemont.

Tensió interna

Ara bé, malgrat que el Consell avala Comín com a responsable de finances, segons fonts coneixedores d’aquesta trobada l’exconseller a l’exili va acabar molest perquè també es va acordar demanar una auditoria sobre els comptes de l’entitat. Un control que es vol ràpid, que serà extern i que s’han compromès a fer públic un cop enllestit. L’objectiu, afirmen, és “constatar la diligència en la gestió financera del Consell de la República”, però Comín, insisteixen les mateixes fonts, ho considera una desautorització cap a la seva tasca. De fet, ell reclamava que s’apartessin els responsables de Cat Global que l’han assenyalat per irregularitats en la carta remesa als membres del CxR. Una decisió que va ser rebutjada per la resta de la cúpula.

stats