Política 16/05/2015

La CUP avisa que serà el "contrapoder que governarà Barcelona" a partir de les assemblees dels barris

María José Lecha reivindica l'esperit de la vaga de La Canadenca per aconseguir ara la jornada de 40 hores setmanals

Laia Vicens
2 min

Barcelona"Som la Barcelona popular. I aquest és el contrapoder que governarà l'Ajuntament". La cap de llista de Capgirem Barcelona-CUP, María José Lecha, ha fet tota una declaració d'intencions aquesta tarda en un acte a l'Eixample, en què s'ha compromès a portar la veu "dels silenciosos i invisibles" al consistori barceloní.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer-ho, Lecha ha proposat crear una assemblea a cada barri, que es podria dir 'consell comunal', i que traslladaran tota la informació, queixes i demandes als representants de la CUP. Aquestes assemblees seran "la base del consell popular de Barcelona", que serà una peça d'aquest engranatge de "contrapoder popular".

La CUP també s'ha compromès a "remunicipalitzar" els serveis que l'Ajuntament ha "externalitzat" (ja han avisat en altres ocasions que per a ells és "privatitzar"). A més, Lecha ha recordat que si la vaga de La Canadenca va assolir la jornada de 40 hores setmanals, la CUP "anirà a aconseguir la de 30 hores", perquè "volem tenir una vida digna després de sortir de la feina".

Un cop més, Lecha ha repetit el "mantra" de la candidatura: pa, sostre i llibertats. Així, ha fet una crida a aturar tots els desnonaments (n'hi ha 15 cada dia a Barcelona, ha dit), i ha afirmat que des de la CUP impulsaran les "expropiacions de l'usdefruit de tots els habitatges buits" de la ciutat. Els pisos buits i els de la Sareb, doncs, seran ocupats per gent gran, joves amb dificultats per emancipar-se i desnonats. De fet, la número 2 de la candidatura, Maria Rovira, ha dit, vehement: "Senyor Trias, que quedi clar que un desnonament significa una altra ocupació".

Rovira ha afegit que la representació que la CUP tregui a l'Ajuntament serà una eina per "denunciar l'opacitat i la màfia de l'Ajuntament", i també per "donar la veu" a les lluites que els mitjans de comunicació "silencien".

stats