Política16/05/2015

La CUP avisa que serà el "contrapoder que governarà Barcelona" a partir de les assemblees dels barris

María José Lecha reivindica l'esperit de la vaga de La Canadenca per aconseguir ara la jornada de 40 hores setmanals

Laia Vicens

Barcelona"Som la Barcelona popular. I aquest és el contrapoder que governarà l'Ajuntament". La cap de llista de Capgirem Barcelona-CUP, María José Lecha, ha fet tota una declaració d'intencions aquesta tarda en un acte a l'Eixample, en què s'ha compromès a portar la veu "dels silenciosos i invisibles" al consistori barceloní.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer-ho, Lecha ha proposat crear una assemblea a cada barri, que es podria dir 'consell comunal', i que traslladaran tota la informació, queixes i demandes als representants de la CUP. Aquestes assemblees seran "la base del consell popular de Barcelona", que serà una peça d'aquest engranatge de "contrapoder popular".

Cargando
No hay anuncios

La CUP també s'ha compromès a "remunicipalitzar" els serveis que l'Ajuntament ha "externalitzat" (ja han avisat en altres ocasions que per a ells és "privatitzar"). A més, Lecha ha recordat que si la vaga de La Canadenca va assolir la jornada de 40 hores setmanals, la CUP "anirà a aconseguir la de 30 hores", perquè "volem tenir una vida digna després de sortir de la feina".

Un cop més, Lecha ha repetit el "mantra" de la candidatura: pa, sostre i llibertats. Així, ha fet una crida a aturar tots els desnonaments (n'hi ha 15 cada dia a Barcelona, ha dit), i ha afirmat que des de la CUP impulsaran les "expropiacions de l'usdefruit de tots els habitatges buits" de la ciutat. Els pisos buits i els de la Sareb, doncs, seran ocupats per gent gran, joves amb dificultats per emancipar-se i desnonats. De fet, la número 2 de la candidatura, Maria Rovira, ha dit, vehement: "Senyor Trias, que quedi clar que un desnonament significa una altra ocupació".

Cargando
No hay anuncios

Rovira ha afegit que la representació que la CUP tregui a l'Ajuntament serà una eina per "denunciar l'opacitat i la màfia de l'Ajuntament", i també per "donar la veu" a les lluites que els mitjans de comunicació "silencien".