Parlament
Política20/01/2015

La CUP considera "congelades" les negociacions sobre el full de ruta

El diputat Quim Arrufat anuncia que impulsaran una declaració institucional al Parlament perquè es reobri el cas 4-F

Laia Vicens / Núria Orriols

BarcelonaEl diputat Quim Arrufat ha assegurat aquest dimarts al Parlament que per part de la CUP les negociacions sobre el full de ruta amb CiU i ERC i les entitats sobiranistes “estan congelades”. Arrufat ha afirmat que després de l’anunci de la data electoral “no hi ha espai ni negociació” per traçar el rumb del procés sobiranista amb la CUP, i que ells aposten per construir el seu propi full de ruta a través de la ronda d’assemblees que iniciaran aquesta setmana al territori.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest marc propi, la CUP decidirà la seva proposta política per les eleccions del 27-S, els debats tindran a veure amb la manera en com es presenta en aquests comicis l'esquerra independentista i amb els temps que proposen per arribar a la independència.

Cargando
No hay anuncios

Arrufat també ha fet referència a les "filtracions" sobre "diversos esborranys" del full de ruta, que no responen a un "treball seriós" sobre el camí a prendre. Ha dit que aquests fets "destrossen la capacitat d'arribar a acords".

La CUP impulsa una declaració institucional pel cas 4-F

Cargando
No hay anuncios

El diputat de la CUP ha anunciat aquest dimarts que la formació impulsarà una declaració institucional al Parlament perquè es reobri el cas 4-F. Després de l’emissió del documental ‘Ciutat morta’, Arrufat ha assegurat que s’ha posat llum a “comportaments il·lícits de la justícia i els cossos policials” que “malmenten els drets humans” i requereixen explicacions per part dels responsables públics. En aquest sentit Arrufat ha advertit que aquests comportaments “es reparen i es corregeixen o passen a ser part del sistema”.

Així, Arrufat ha instat la resta de grups parlamentaris, que en declaracions als mitjans de comunicació han demanat la reobertura del cas si hi ha nous indicis, que s’avinguin a impulsar aquesta declaració conjunta en el si del Parlament –per ser institucional ha de ser consensuada per tots els grups–. En funció de la resposta de la resta dels partits, Arrufat també ha dit que reclamaran compareixences al Parlament, com la del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per aclarir què passa en l’"entramat policial i judicial".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, la CUP ha demanat que s’investiguin judicialment les “tortures denunciades de determinats policies” en el cas 4-F, que ha assegurat que es van “arxivar sense mirar”; que s’obri una investigació interna en el si de la Guardia Urbana; que s’expliquin els protocols que estableixen les inhabilitacions dels agents policials per cas d’incapacitat i que es “revisin” els casos concrets dels agents condemnats per tortures i que se'ls ha atorgat una pensió.