Política10/05/2016

La CUP es queda sola defensant que hi hagi ple del Parlament durant la campanya del 26-J

El Parlament estudia avançar el ple al 8 i 9 de juny

Sara González

BarcelonaEvidenciar que Catalunya funciona al marge de l'agenda espanyola. Aquest era l'objectiu tant de la CUP com de Junts pel Sí, que han defensat que l'activitat parlamentària no s'aturi encara que hi hagi campanya electoral de les eleccions generals del 26 de juny. Seguint el calendari establert, el ple del Parlament s'hauria de celebrar el 15 i 16 de juny, en plena campanya, que comença el 9 de juny a la nit. Tot i això, tant Ciutadans com el PSC, PP i Catalunya Sí que es Pot han defensat aquest dimarts a la reunió de la junta de portaveus que la sessió s'avanci una setmana, una petició a la qual, d'entrada, no s'hi ha oposat Junts Pel Sí.

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, la CUP es queda ara per ara sola reivindicant que no es modifiqui el calendari. Els populars han estat els primers en posar sobre la taula que, si "tan urgents" són les mesures que s'han d'aprovar en el ple, l'ideal seria que aquest s'avancés al 8 i 9 de juny i així garantir que el ple no es converteix en "l'escenari d'un míting electoral". Catalunya Sí que es Pot, per la seva banda, ha lamentat que la CUP vulgui fer "una altra gesticulació" i, tot i que coincideix en defensar que no es pot aturar l'activitat parlamentària, també dóna per bona l'aposta per avançar el ple.

Cargando
No hay anuncios

En aquesta mateixa línia s'ha expressat la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, que ha recordat que, fins ara, el calendari de plens sempre s'havia ajornat per "no interferir en la campanya". La dirigent socialista ha alertat del perill "d'instrumentalitzar" el ple per "fer mítings" o convertir-lo en "un plató de televisió". De fet, Granados ha burxat en el fet que, quan el seu partit i Catalunya Sí que es Pot van demanar que es celebrés el ple sobre l'emergència social, la CUP va demanar que no es celebrés per no interferir en la campanya del 20-D. "Què ha canviat en aquests mesos?", ha preguntat la diputada.

La decisió sobre quan es celebrarà finalment el ple la prendran la mesa i la junta de portaveus d'aquí a 15 dies en un context complicat, ja que a finals de mes el Govern preveu presentar el projecte de pressupostos, pels quals no té a hores d'ara el suport garantit de la CUP.