La CUP critica els que volen aixecar la DUI sense poder-la sostenir: "No caurem en el parany de les varetes màgiques"

Sabater defensa fer un referèndum vinculant i carrega contra la taula de diàleg

2 min
Sabater, avui a la seu de l'agència Europa Press

La candidata de la CUP a la presidència de la Generalitat, Dolors Sabater, ha instat aquest divendres el conjunt de l'independentisme a evitar "prometre coses falses" o insinuar que existeixen "varetes màgiques" per dur a terme la independència. En una trobada digital organitzada per Europa Press, Sabater ha deixat clar quin és el posicionament de la CUP: "No caurem en el parany de les varetes màgiques o de prometre a la gent coses falses". La cap de llista ha defensat que la candidatura dels anticapitalistes ha fet "una reflexió profunda" durant els últims mesos i per això s'ha fixat com a objectiu celebrar un referèndum com a molt tard el 2025, tal com va avançar l'ARA, que "ha de ser vinculant" i ha d'aconseguir fer-se "per tots els mitjans". "Cal fer un referèndum més lluny del que proposa molta gent però més aviat del que voldrien altres", ha afegit.

Sabater ha afirmat que "no serveix" prometre que es declararà novament la independència si després no la pots "sostenir", en clara al·lusió a JxCat, que defensa aixecar la suspensió de la DUI si se superen el 50% dels vots independentistes. Després de conèixer els resultats de l'enquesta del CEO, la candidata cupaire ha avisat que el "franquisme latent" que plana sobre els constitucionalistes i que "no permet" l'autodeterminació no marxarà encara que l'independentisme superi aquest percentatge de vots. 

També ha reiterat que els anticapitalistes no confien en la taula de diàleg amb el govern espanyol, que ha titllat de "falsa", per desencallar el conflicte polític en una crítica explícita a l'estratègia d'ERC. La presidenciable ha citat la lluita per abolir el servei militar com a exemple d'una "estratègia guanyadora i persistent" que, malgrat la "molta repressió" que va haver de suportar, va acabar aconseguint els seus objectius.

Com ja va fer ahir, Sabater ha advertit que no estan disposats a governar amb JxCat i ERC si repeteixen la mateixa gestió i el mateix rumb que en aquesta legislatura passada. "En un govern que es formés per fer el mateix que els últims tres anys, rotundament, no", ha etzibat, i ha ressaltat que volen millorar resultats per poder condicionar les polítiques de JxCat i ERC. "No malgastarem la nostra força per fer el mateix", ha afegit en aquest sentit. La creació d'una banca o d'una empresa energètica pública són algunes de les condicions que posen els cupaires per començar a negociar amb les dues grans forces independentistes després de retreure'ls que hagin impulsat iniciatives com l'anomenada llei Aragonès o projectes com Barcelona World, que no encaixen en els seus postulats.

stats