Política01/03/2016

La CUP critica el canvi de nom de la conselleria d'Exteriors: "Davant la pressió de l'Estat no es pot anar endarrere"

El portaveu del grup parlamentari de l'esquerra independentista, Albert Botran, demana que no hi hagi més renúncies i proposa que el departament es digui "cancelleria", com s'utilitza en molts governs per referir-se a les relacions exteriors

Laia Vicens
i Laia Vicens

Barcelona"Davant la pressió de l'Estat no es pot anar endarrere, sinó endavant". Aquest és l'avís que ha llançat el portaveu del grup parlamentari de la CUP, Albert Botran, en relació a la decisió del Govern de canviar el nom de la conselleria d'Exteriors, que dirigeix Raül Romeva. Botran ha afirmat que la CUP "no comparteix" la decisió de l'executiu. A més, ha proposat que el nom del departament sigui "cancelleria", una denominació a la qual recorren molts governs per nomenar les relacions exteriors.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Botran, que ha admès que s'han assabentat de la decisió just quan Romeva ho anunciava en roda de premsa, ha fet una crida a "no deixar-se condicionar per amenaces" i, intentant rebaixar l'enuig per la decisió del Govern, ha dit que l'esquerra anticapitalista confia que aquesta no sigui l'actitud habitual de l'executiu. De fet, ha afirmat que la CUP estarà "al costat" del Govern sempre que tiri endavant amb el procés -tal com ha passat amb les tres lleis de desconnexió- tot i les "amenaces de suspensió" per part de l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha avisat el Govern que "per molt que canviïn les paraules, no podran fer acció exterior".

Un altre flanc de crítiques: els nomenaments als mitjans públics

Cargando
No hay anuncios

Més enllà del canvi de nom a la conselleria de Romeva, la CUP també ha criticat que els nomenaments dels directors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) responen a una "lògica partidista" entre CDC i ERC. "Tenim una oportunitat per desgovernamentalitzar i despolititzar els mitjans", ha cridat Botran. El diputat de la CUP ha manifestat el seu suport als treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que s'han mostrat recelosos dels nomenaments de Saül Gordillo (Catalunya Ràdio) i Jaume Peral (TV3).

Sobre la carta a CSQP

Cargando
No hay anuncios

Botran també ha fet referència a la carta que els deu diputats cupaires van enviar a Catalunya Sí que es Pot, en què els retreien el "linxament" cap a la seva formació i els emplaçaven a treballar "colze a colze" en els temes que els uneixen. De fet, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha anunciat aquest matí que la seva formació ha demanat reunir-se amb la CUP, sobretot per mirar de presentar resolucions conjuntes de cara al ple d'emergència de la setmana que ve.

El diputat de la CUP no ha concretat encara cap data de la reunió però ha demanat que sigui una trobada que abordi un "anàlisi global" i de "plantejament general" de la situació política i social i no només sobre el ple de la pobresa.