Política20/05/2015

La CUP presenta al·legacions a la creació del consorci del Clínic perquè hi veu una "privatització encoberta"

Laia Vicens
i Laia Vicens

BarcelonaLa diputada de la CUP Isabell Vallet i la candidata de Capgirem Barcelona, María José Lecha, han presentat aquest dimecres el plec d'al·legacions al departament de Salut en contra la creació del nou model de gestió de l'Hospital Clínic, que preveu "la connivència público-privada" i es tracta d'una "privatització encoberta". El nou model de gestió obra la porta al fet que un 49% de l'activitat del Clínic sigui privada.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Lecha ha denunciat que és un "atac a la sanitat pública", donat que l'equipament és un centre "pagat amb els diners de tots". Així, ha criticat que la sanitat privada "s'està enriquint exponencialment" a través de la "mercantilització" de la sanitat pública. La CUP espera que el departament que dirigeix Boi Ruiz "es faci enrere" d'aquest model de gestió.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha explicat la diputada de la CUP, les al·legacions contra el consorci de l'Hospital Clínic se sustenten en tres arguments: el fet que en un equipament públic s'hi pugui desenvolupar un 49% d'activitat privada, que puguin eludir-se lleis públiques (com la de contractació, per exemple) perquè el dret privat regirà la gestió i que en el consell rector del consorci hi entrin ens privats. "La opacitat és deliberada per impulsar una privatització encoberta", ha denunciat Vallet.

La CUP ha presentat aquestes al·legacions juntament amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). El seu portaveu, Luca Reventós, ha explicat que la Universitat de Barcelona (UB) és "clau" per la creació del consorci, i ha demanat que que els estudiants mantinguin un "posicionament ferm" perquè la UB acabi retirant-se del consorci, com ho ha fet la Universitat de Lleida amb el consorci sanitari de Lleida, que finalment s'ha aturat.