Política 25/04/2019

10 coses que potser no sabies de Cayetana Álvarez de Toledo

És amiga de Màxima d'Holanda i va ser 'trending topic' per un tuit contra Manuela Carmena

Ara
1 min
Cayetana Álvarez de Toledo: "Cada centímetre de Catalunya és de tots i cadascun dels espanyols"

Barcelona1. Va néixer a Madrid, de pare francès –fill d'un aristòcrata d'origen espanyol nascut a Nàpols i una violinista francesa– i mare argentina. Va créixer a Londres, i dels set als disset anys va viure a Buenos Aires.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. Va estudiar història a Oxford.

3. Es va traslladar a Madrid per fer una part de la investigació de la seva tesi sobre Juan de Palafox (1600-1659), administrador de l'arquebisbat de Mèxic i virrei de Nova Espanya.

4. El 2001 es va casar amb l'empresari català Joaquín Güell, de qui es va divorciar el 2018.

5. El 2012 va heretar del seu pare el marquesat de Casa Fuerte. "Els meus germans viuen a França i no tenen gaires vincles amb Espanya, així que es va acordar que me'l quedés jo", ha explicat en una entrevista a 'Vanity Fair'.

6. El 2015 va deixar el PP després d'escriure una carta pública a Mariano Rajoy en què l'acusava de poca mà dura amb Catalunya.

7. El 2016 es va convertir en 'trending topic' a Twitter després de fer un tuit en contra de la cavalcada de Reis organitzada per l'Ajuntament de Madrid, governat per Manuela Carmena. La frase «'No te lo perdonaré jamás, Manuela Carmena. Jamás'», es va fer cèlebre a la xarxa.

8. És amiga de Màxima d'Holanda, a qui va conèixer quan totes dues estudiaven a l'exclusiva escola anglesa Northlands, un dels centres més cars de Buenos Aires.

9. Ágatha Ruiz de la Prada, cosina del seu exmarit, diu d'ella que "és intel·ligentíssima, però brutal amb les dones. Hi té zero empatia".

10. Ha confessat haver votat Ciutadans en alguna ocasió i va arribar a demanar que el partit de Rivera i el PP es fusionessin.

stats