Política11/05/2019

Corbacho torna a l'Hospitalet amb la camisa de Ciutadans i demana el vot per Barcelona

Arrimadas defensa el fitxatge de l'exministre socialista a la segona ciutat més important de Catalunya

Anna Mascaró
i Anna Mascaró

BarcelonaInés Arrimadas ha portat aquest dissabte a l'Hospitalet de Llobregat el que va ser alcalde de la ciutat durant més de catorze anys amb el PSC, Celestino Corbacho, perquè demanés el vot per Ciutadans. "Núria Marín no pot viure de la renda del que va fer Corbacho", ha reivindicat la diputada electa al Congrés. El fitxatge de l'exministre socialista és una més de les figures provinents d'altres partits amb què compta Cs per reivindicar-se davant la ciutadania com l'opció guanyadora. Però la rebuda ha estat tèbia: l'organització de l'acte ha retirat cadires buides. La fragmentació del vot es fa notar en aquesta campanya en comparació amb la del 21-D, quan Cs s'erigia com la única opció guanyadora del constitucionalisme, els mítings estaven a vessar (fins i tot a Girona) i desenes de veïns es feien fotografies amb els membres del partit.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i destacar que manté la independència respecte a Cs, Corbacho ha demanat el vot pel candidat taronja a la ciutat, Miguel García, i també per Barcelona (ocupa el tercer lloc a la llista de Manuel Valls). "Em miro al mirall i em veig cara de govern", ha afirmat, i ha dit que espera que el 27 de maig no faci "cara d'oposició". L'exministre, que el 2018 va abandonar definitivament el PSC, ha fet un repàs de la seva gestió al capdavant del consistori i l'ha comparada amb la d'Ada Colau a Barcelona. Però ha evitat parlar de Marín, la seva successora en el càrrec.

Cargando
No hay anuncios

Corbacho és un dels principals actius que Cs ha fet valer en els primers dies de campanya. El seu perfil més progressista i el seu passat com a ministre serveixen a la formació per cridar el votant socialista i fer-se seva part de la història dels principals partits espanyols. La formació taronja arrossega una mancança de lideratges forts des dels inicis: perfils que des del 21-D s'havia proposat buscar en altres partits. La seva escassa experiència en governs també deixa el partit en desavantatge. Fitxatges com el de Corbacho o Manuel Valls mateix (ex primer ministre francès) ajuden a revestir la formació d'una experiència de gestió i governança que ara mateix no té. No són les úniques incorporacions d'independents al partit: Ángel Garrido i José Ramón Bauzá, van ser les últimes, que se suma a la també expopular Sílvia Clemente i a l'exsocialista Soraya Rodríguez.

Aquest matí García i Arrimadas han hagut de mesurar en la seva intervenció les crítiques a la gestió del PSC a l'Hospitalet per no atribuir-les al moment en què governava Corbacho (entre 1994 i 2008). Arrimadas s'ha centrat en destacar l'amenaça que Marín pacti amb independentistes i comuns. "Volem que l'Hospitalet sigui la punta de llança del constitucionalisme juntament amb Barcelona", ha recalcat, i ha advertit que "la gent que pensa votar PSC" ha de saber "que el seu vot pot acabar amb un tripartit d'ERC i Podem". Un discurs eminentment antiindependentista que a les generals del 28-A va donar el 13,9% dels sufragis a Cs a la ciutat (només un punt i mig més que el 2016).