Copa del Rei
Política21/05/2012

Crida perquè la final de la Copa del Rei sigui un clam a favor de les seleccions catalanes i basques

Les plataformes pro-seleccions demanen que s'ompli l'estadi Vicente Calderón de senyeres i ikurrinyes

Joan Rusiñol

MadridLes plataformes que treballen per aconseguir l'oficialitat internacional de les seleccions esportives catalanes, basques i gallegues han reivindicat avui al Congrés, a Madrid, que s'aprofiti la final de la Copa del Rei de futbol, aquest divendres, per fer un gest de reivindicació "pacífic i democràtic" en aquest sentit. La Plataforma Pro-Seleccions Esportives Catalanes, la basca Esait i la gallega Siareir@s Galego@s han demanat a les aficions del Barça i de l'Athletic Club de Bilbao que omplin l'estadi Vicente Calderón de "senyeres i ikurrinyes".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sergi Blázquez, de la Plataforma, ha demanat que es faci aquest acte de "reafirmació nacional" i ha subratllat que reclamen per als símbols nacionals catalans i bascos el mateix "respecte" que s'ha de tenir per "tot altre tipus de símbols".

Cargando
No hay anuncios

En un manifest, llegit per la periodista de Catalunya Ràdio Rita Marzoa, s'ha reclamat a més al govern espanyol "respecte i llibertat" per als esportistes d'aquestes nacions que apostin per les seves pròpies seleccions nacionals. Els convocants han denunciat "les "traves i el joc brut" que, a parer seu, aplica l'administració dels estats espanyol i francès.

A l'acte hi han assistit diputats de CiU, Amaiur, ERC-Reagrupament, ICV i el BNG. En canvi, no hi ha assistit finalment el PNB, molest perquè –des del seu punt de vist– la convocatòria ha estat promoguda en bona mesura per l'esquerra abertzale.