Política 22/07/2016

La mesa del Parlament deixa en mans de JxSí i la CUP la votació del procés constituent al ple

L'òrgan gestor de la cambra no inclou a l'ordre del dia les conclusions de la comissió d'estudi després de l'avís del Tribunal Constitucional

Gerard Pruna
3 min
El Parlament ajorna el xoc amb el Constitucional pel procés constituent

BarcelonaL'ordre del dia de l'últim ple del curs polític al Parlament no inclou la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. Aquest divendres es complia el termini perquè la cambra fes públics els debats que afrontaran els diputats abans de marxar de vacances, i entre els 22 punts que conformen l'ordre del dia no hi és el que fa referència al procés constituent. D'aquesta manera la mesa evita el xoc directe amb el Tribunal Constitucional (TC) i deixa en mans dels diputats de Junts pel Sí i la CUP la inclusió a última hora del debat en l'ordre del dia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El reglament de la cambra estableix que el ple pot decidir modificar l'ordre del dia si dos grups ho demanen i obtenen la majoria. Per això, Junts pel Sí i la CUP tenen l'oportunitat d'incloure el debat sobre les conclusions a l'últim minut, descarregant sobre l'hemicicle i no sobre la mesa l'última decisió respecte a si es fa o no el debat. Una forma d'intentar esquivar possibles represàlies del TC, que dimarts va avisar la mesa que era el seu deure evitar el debat.

Dimecres tots dos grups ja van deixar clar que la seva intenció és que les conclusions es debatin sí o sí en aquest ple, per la qual cosa, si no hi ha sorpreses, seguiran el mateix procediment utilitzat a l'abril, quan els grups independentistes van demanar a última hora que es modifiqués l'ordre del dia per incloure-hi el debat d'una moció de la CUP que ratificava la declaració de ruptura del 9-N.

stats