Política 08/03/2013

En marxa la maquinària de l'Estat per invalidar la declaració de sobirania

El Constitucional rep la impugnació del govern espanyol a la declaració de sobirania de Catalunya i Sáenz de Santamaría avisa la Generalitat que haurà de complir amb la suspensió si el tribunal l'ordena

Efe
1 min
El TC ha resolt aquest dimecres el recurs de l'esquerra abertzale

MadridEl Tribunal Constitucional ha rebut a primera hora d'aquest divendres a la tarda la impugnació del govern espanyol de la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat gener, i que preveu una consulta popular sobre l'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fórmula utilitzada per l'executiu espanyol és la d'una impugnació pel fet que la declaració del Parlament no té rang de llei, segons han explicat a EFE fonts jurídiques de l'alt tribunal.

En cas de ser admesa a tràmit la impugnació, la resolució catalana seria suspesa provisionalment, segons les mateixes fonts.

Aquestes fonts no han pogut assegurar que la iniciativa del govern espanyol hagi de ser estudiada en el ple del Tribunal Constitucional que tindrà lloc la setmana que ve.

El consell de ministres va acordar, el passat 1 de març, impugnar davant el Tribunal Constitucional la declaració, que defineix Catalunya com "un subjecte polític i jurídic sobirà", després de rebre un dictamen en aquest sentit del Consell d'Estat, un òrgan consultiu no vinculant.

Una estona abans que se sabés que la impugnació ja ha arribat al TC, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, advertia a la Generalitat que la declaració pot ser suspesa cautelarment pels magistrats i ha instant el Govern a respectar i complir aquesta suspensió.

stats