Política20/07/2015

El Consell d'Acció Exterior aprova un pla estratègic per "reforçar" la projecció internacional de Catalunya

Mas presideix l'òrgan assessor, que aquest dilluns s'ha reunit en la seva primera sessió constitutiva

Acn

BarcelonaEl Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea ha donat llum verda aquest dilluns el seu pla estratègic 2015-2018 que té per objectiu principal "reforçar i donar més coherència" a la projecció internacional de Catalunya. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda la primera trobada del Consell. En aquesta reunió inicial s'ha constituït formalment el nou òrgan assessor i s'ha donat validesa al pla estratègic per als pròxims tres anys. Aquest pla, que s'ha sotmès a consulta pública els darrers mesos, s'ha presentat avui al Consell i es preveu que s'aprovi per part del Govern durant les properes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la UE és un òrgan assessor, consultiu i de participació externa que presideix el president de la Generalitat, i que està contemplat a l'article 17 de la Llei d'Acció Exterior.

Cargando
No hay anuncios

Membres del Consell

Per part del Govern, aquest òrgan està integrat pel president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, el secretari d'Afers Exteriors i la Unió Europea, Roger Albinyana, la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, el director general d'Afers Multilaterals i Europeus, Manuel Manonelles, la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, i el representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj.

Cargando
No hay anuncios

Juntament amb ells, el Consell també està integrat per 30 vocals d'entitats catalanes amb projecció internacional.

Les funcions del nou òrgan

Cargando
No hay anuncios

Les funcions principals del Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la UE són dissenyar i fer propostes en aquest àmbit i fer arribar al Govern les iniciatives i propostes convenients per millorar les actuacions, i participar en els treballs d'elaboració d'iniciatives legislatives de l'administració de la Generalitat, com avantprojectes de llei i disposicions generals, inclosos el pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la UE i els plans sectorials anuals.

També té les funcions d'impulsar la col·laboració, cooperació i assistència recíproca entre el Govern i els ens locals i altres ens d'interès públic amb una activitat internacional notable, especialment per garantir la seva participació en el procés d'informació, consulta i propostes previ a l'elaboració i l'aprovació del Pla estratègic d'acció exterior. I, finalment, inclou conèixer i fer seguiment de l'acció política i de govern i contribuir amb la seva expertesa al compliment dels compromisos i acords de la Generalitat.