Judicialització
Política08/07/2023

Condemnats a tres anys de presó per llançar pedres als Mossos en el tercer aniversari de l'1-O

Un dels joves de Granollers, a més, haurà de pagar 76.000 euros a un agent per lesionar-lo

A.L.

BarcelonaLlançar pedres als Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre del 2020, amb motiu del tercer aniversari de l'1-O, podria implicar l'entrada a la presó de tres joves veïns de Granollers. L'Audiència de Barcelona els ha condemnat a tres anys de presó i, a més, a un d'ells se li imposen sis mesos més de pena per envestir un agent, a qui haurà d'indemnitzar amb més de 76.000 euros per les lesions causades. Segons la sentència a la qual ha tingut accés Efe, el tercer noi va intentar fugir i l'agent que l'intentava detenir va caure a terra, i va trencar-se el peroné i es va lesionar el turmell. En canvi, la secció setena de l'Audiència ha absolt els joves del delicte de desordres públics perquè no s'ha pogut demostrar que instal·lessin barricades o cremessin contenidors durant la celebració del tercer aniversari de l'1-O, una convocatòria que van fer l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets van produir-se al centre de Barcelona. La manifestació va sortir de la plaça de Sant Jaume i va arribar fins a la plaça Catalunya, on es van començar a instal·lar barricades per dificultar l'actuació policial. A la confluència dels carrers Pelai i Balmes els tres condemnats van llançar pedres contra un furgó d'antiavalots dels Mossos que estava en marxa. Segons l'escrit, un agent els va identificar i els va seguir fins que els van poder detenir, quan encara continuaven portant pedres a la mà.

Cargando
No hay anuncios

El veí de Granollers amb la pena més alta, de tres anys i mig de presó, va intentar fugir dels agents i en va fer caure dos. El primer, de paisà. Per aquesta situació, el tribunal no el condemna perquè el mateix agent va assegurar al judici que el noi no tenia intenció de lesionar-lo sinó de fugir i podia creure que es tractava d'una persona d'ideologia contrària a la independentista, tal com va argumentar la defensa. En canvi, el segon agent que va caure a terra pocs segons després, que anava uniformat, va lesionar-se i va requerir una intervenció quirúrgica que va implicar que estigués 770 dies sense poder fer les tasques habituals de la seva professió.

Els condemnats poden recórrer la sentència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.