En directe
En directe
09/02/2015

La compareixença de Mas davant la comissió sobre el frau fiscal, en directe

El president de la Generalitat, Artur Mas, compareix davant l'anomenada 'comissió del cas Pujol', que presideix el diputat de la CUP David Fernàndez, per donar explicacions sobre la informació que pugui tenir sobre els casos que investiguen els diputats.

Ara

Fins aquí la compareixença d'Artur Mas a la comissió sobre el frau fiscal, que ha durat més de quatre hores

Últim rèplica de Mas a Camacho

Mas, a Camacho: "Si es posa així per una insinuació, pensi que, si jo hagués fet el mateix en proporció a tot el que m'ha arribat a dir vostè, això hauria acabat com el rosari de l'aurora, per tant li recomano serenitat i tranquil·litat. I si vostè diu que no coneix aquest senyor [De la Rosa] jo tampoc"

Camacho, per al·lusions

Camacho, a Mas: "Jo al senyor De la Rosa no el conec, no l'he vist en la meva vida, vostès sí". En aquesta última intervenció, indignada, Camacho ha deixat de banda el castellà i s'ha posat a parlar en català.

Mas: "Si volen saber la veritat, facin les preguntes allà on no hi ha repercussió pública"

Mas, als diputats: "Si volien realment conèixer la veritat sobre casos d'aquests, per què ningú m'ha preguntat mai res? Amb alguns de vostès ens hem vist molt, i mai m'han preguntat res en privat"

Mas: "Fa dos anys d'aquella acusació publicada en un diari suposadament basada en un informe policial no signat. No s'ha demostrat res, i no s'ha fet res. Ningú ha plegat. I va ser un atac a l'estat de dret. Va ser un gran muntatge. Potser algú hauria hagut d'intervenir, no en defensa del president de la Generalitat, sinó de l'estat de dret"

Mas: "La seu de CDC no està embargada. És a la llista de patrimoni presentada al jutge, per si algun dia s'ha de fer front a una responsabilitat, cosa que estic convençut que no passarà"

Mas: "Ser beneficiari [d'un compte bancari, el de Lichtenstein, en aquest cas] només serveix per rebre els fons en cas de successió. I quan va morir el meu pare jo no vaig rebre res de res, ho va heretar la meva mare"

Mas, a Camacho: "A qui dóna la cara, i accepta preguntes, fins i tot les seves que són impertinents, vostè li demana la dimissió. A qui ni crea les comissions, el protegeix"

Mas recorda a Camacho que ella "ofereix reunions amb els ministres a Madrid". "Era vostè que havia de gestionar l'agenda dels ministres o la meva?"

Mas, a Camacho: "És vostè que algun dia haurà d'explicar la seva relació amb Javier de la Rosa"

Mas, a Camacho: "Si tot el que ha trobat contra mi és una carta enviada al conseller de Medi Ambient demanant que s'agilitzessin els parcs eòlics, si aquest és el gran escàndol..."

Mas: "És fals que jo nomenés secretari general l'Oriol Pujol quan ja se sabia el cas de les ITV. El va triar el partit, centenars de persones que el van votar, i va ser després que es va fer pública la investigació. I, quan va avançar el cas, l'Oriol Pujol va anar deixant responsabilitats i al final va plegar de tot"

Mas: "La confessió no pot anul·lar tota la gestió que Pujol ha fet pel país, però la descompensa"

Mas: "La confessió de Pujol va ser una gran decepció, i que quedi clar que ningú en sabia res, ni alguns membres de la seva família (la seva germana i el seu cunyat). Va ser una sorpresa i una decepció per a tots"

Mas: "Vaig estar tres anys especialment a prop de Jordi Pujol, i mai vaig rebre cap instrucció contrària a la meva consciència"

Mas: "Es deia que era un escolanet de Jordi Pujol. A partir del 2003, jo vaig exercir la meva personalitat"

Mas: "Els mecanismes de contractació pública han millorat, rotundament, més que mai amb el govern que presideixo. S'han creat mecanismes que no existien. I si hi ha cap error es podrà detectar. Si no, no ens haurien posat la màxima puntuació en transparència, que abans no la teníem"

Mas: "En cap moment es va tenir el més mínim coneixement que hi hagués aprofitaments personals en una gestió que tenia bones finalitats"

Última rèplica de Mas, a tots els grups

Mas: "Diuen que els sembla bé es facin gestions per evitar que marxin empreses. Aleshores, per què si el president del grup de CiU demanava que intervingués per salvar empreses no ho havia de fer? Insisteixo que si després algú se'n va aprofitar és una altra cosa, no és responsabilitat dels que estem en la vida pública, no ens pengem el que no ens pertoca"