Política15/02/2014

Els presos d'ETA comencen demanar el trasllat a presons del País Basc

També reclamen l'excarceració de reclusos amb malalties greus i dels més grans de 70 anys, segons expliquen dos portaveus de l'EPPK en una entrevista que avança el digital naiz.info

Ara

BarcelonaEls presos d'ETA començaran a demanar de forma immediata i individualitzada el seu trasllat a presons del País Basc, en funció dels seus beneficis penitenciaris que els pertoquen. Així es desprèn d'una entrevista que publiquen aquest diumenge els diaris 'Gara' i 'Berria' –però que avança el digital naiz.info– a dos dels portaveus del col·lectiu de presos bascos (EPPK), Marizol Iparragirre i Jon Olarra.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els portaveus expliquen que les peticions es faran "mitjançant una classificació feta en funció de situacions i anys de presó", i que els etarres empresonats a l'estat espanyol sol·licitaran ser traslladats a Zaballa (Àlaba), mentre que els reclusos de l'estat francès sol·licitaran l'acostament a la presó més propera. Així mateix, l'EPPK també reclamarà l'excarceració dels presos amb malalties greus i dels més grans de 70 anys.

Cargando
No hay anuncios

Iparragirre i Olarra insisteixen un cop més en la disposició d'analitzar les responsabilitats individuals de cada pres "dins un procés que inclogui garanties" i destaquen que el retorn dels presos a Euskadi "donaria un impuls increïble al procés".