Política 21/05/2015

Collboni també seria regidor de Cultura si arribés a ser alcalde

Exigeix a Trias que lideri la "crisi" ferroviària i demana responsabilitats

Europa Press
2 min
Jaume Collboni en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha promès aquest dijous que també serà regidor de cultura si arribés a ser alcalde, emulant el que diu que és molt comú en la política francesa. Durant un acte a la plaça de Sant Jaume, ha presentat el que voldria que fos el seu equip de govern amb les àrees de govern que s'assignarien si el PSC governés Barcelona a partir de les eleccions de diumenge. Entre els diversos àmbits de govern que ha citat, destaca el de Política Metropolitana, que no existeix, i que recauria en Gabriel Colomé, que s'encarregaria de representar al consistori en els diferents òrgans metropolitans, a més de Presidència i Seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carmen Andrés dirigiria Polítiques Socials, Daniel Mòdol s'ocuparia d'Urbanisme Social i Habitatge, Montserrat Ballarín d'Economia, Ocupació i Règim Interior, David Escudé d'Esports i Coordinació Territorial, Quim Mestre de Mobilitat, Medi Ambient i portaveu, Sara Jaurrieta de Comerç, Turisme i Salut, Pilar Díaz d'Educació i Polítiques d'Igualtat, i Guillem Espriu de Govern Obert, Participació i Joventut. El cert, però, és que els sondejos no apunten en aquesta direcció.

Collbini ha instat a "retrobar el fil roig" de la transformació i el progrés de la ciutat, i ha assegurat que el seu partit representa el "vot útil per governar des de l'esquerra" i per obrir una altra etapa d'un projecte progressista a l'Ajuntament. Si és alcalde, el primer que farà és parlar amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per dir-li que "Barcelona ha tornat", i ha reiterat que no vol que la capital catalana estigui al servei del procés sobiranista ni sigui un banc de proves.

Col·lapse ferroviari

Preguntat per les incidències a Rodalies durant el matí d'aquest dijous, Collboni ha reclamat a l'alcalde Xavier Trias (CiU) que es posi al "capdavant d'aquesta crisi de transport i que exigeixi responsabilitats". Ha dit que és imprescindible que millori el transport de Rodalies, i ha assegurat que aquest tipus d'episodis "recorden a altres països i altres latituds, impròpies de Barcelona".

stats