BarcelonaEn ple xoc amb Pablo Iglesias pel paper de Podem en la coalició entre el PSOE i Sumar, Ada Colau ha volgut ser més clara que en anteriors ocasions i tallar de soca-rel les acusacions d'estar posicionant-se com a futura ministra del govern espanyol. "No seré ministra. He decidit no ser ministra", ha afirmat en una entrevista aquest dijous a RAC1, on ha assegurat que es tracta d'una decisió "totalment presa".
Inscriu-te a la newsletter Política
Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi
Colau ha revelat que el seu espai polític li ha demanat "insistentment" que es plantegés fer el salt a l'executiu estatal i que en les últimes setmanes "la pressió ambiental ha pujat molt": "M'ho diuen pel carrer i a la cua del súper", ha dit, però ha afegit que, després de plantejar-s'ho "molt seriosament" i donar-hi "moltes voltes", ha descartat emprendre aquest camí.
La dirigent dels comuns ha argumentat la seva decisió per "motius personals i polítics", sense donar més detalls. "Jo no vull ser ministra i no sé on la gent no s'ho creu", ha dit. A parer seu, aquesta situació és fruit d'una "visió antiga de la política": "A mi m'agrada estar al carrer i a prop de la gent", ha afegit.
Colau, en canvi, no ha volgut descartar una possible candidatura a l'alcaldia de Barcelona de cara a l'any 2027. "Queda molt per al 2027", ha dit, tot i subratllar que vol que el "llegat" de BComú a la capital catalana continuï i que, sigui des d'on sigui, "el compromís amb Barcelona hi serà sempre".
Colau i Asens s'han reunit amb Marta Rovira a Ginebra
Una altra de les revelacions que ha fet aquest dijous Ada Colau és un detall que ajuda a dibuixar el seu paper en les negociacions amb l'independentisme per a la investidura espanyola. L'exalcaldessa ha confirmat a l'entrevista a RAC1 que fa uns mesos va viatjar a Ginebra amb Jaume Asens per reunir-se amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira.
La trobada va tenir lloc després de les eleccions del 23-J i Colau l'ha equiparat a la que la líder de Sumar, Yolanda Díaz, va mantenir amb l'expresident Carles Puigdemont (Junts) a Brussel·les i que també va comptar amb la participació d'Asens. La voluntat en tots dos casos, ha dit, era "reconèixer els interlocutors" i establir "ponts" de cara a buscar l'entesa per a la investidura.