Colau rebrà l’empenta d’Iglesias per fer possible el canvi a Barcelona
BarcelonaSuperar la Barcelona desigual, recuperar l’orgull de ciutat i aprofundir en la regeneració democràtica. Són els eixos del programa de Barcelona en Comú, la coalició liderada per Ada Colau, que en campanya es reivindicarà com l’alternativa al govern de CiU encapçalat per Xavier Trias. L’estratègia electoral combinarà les accions de pluja fina als barris -amb 150 activitats de petit format arreu de la ciutat- i els actes de gran format, en l’arrencada, l’equador i el final de la campanya. Barcelona en Comú compta amb la col·laboració de gairebé un miler de voluntaris per fer arribar les propostes de la coalició “porta a porta”. “Volem activar el vot abstencionista. Entenem que més participació significa més opcions que guanyi el canvi a la ciutat”, van apuntar ahir fonts de la candidatura. I per activar l’electorat indecís, la coalició rebrà l’empenta aquest cap de setmana del líder de Podem, Pablo Iglesias.
Amb el lema “Guanyem Barcelona”, Colau trepitjarà fins al 24 de maig tots els districtes de la ciutat, tot i que la coalició ha fixat 32 barris prioritaris en els quals es programaran diverses accions per mobilitzar el vot. La campanya de la coalició arrencarà dijous a la Barceloneta -un dels barris que aquest estiu es van revoltar contra els efectes del turisme massiu-, tot i que el primer gran acte electoral arribarà dissabte al migdia. El secretari general de Podem acompanyarà Colau a Nou Barris, on la candidatura ja va presentar el programa electoral. Iglesias, que aquest cap de setmana també donarà suport a la llista de Terrassa en Comú, no serà l’únic nom propi que donarà suport a la coalició. El 13 de maig Colau exposarà el seu projecte al costat de Teresa Forcades, de Procés Constituent. L’únic acte en què Colau coincidirà amb el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, serà el 15 de maig. Els ecosocialistes, que integren la candidatura de confluència, portaran al Poblenou l’eurodiputada Ska Keller, així com un representant de Syriza, encara per confirmar. L’acte central serà el 20 de maig a la plaça Catalunya. Ahir, després de l’últim ple municipal, Colau es va comprometre a no fer “cap nova privatització” si governa. Va lamentar que CiU hagi “posat Barcelona al servei dels grans lobis” i va denunciar que Trias ha tingut la complicitat del PP, el PSC i ERC.
Privatitzacions de l’època d’ICV-EUiA
Les privatitzacions a Barcelona van començar abans de Xavier Trias: ja n’havien fet el PSC, ICV-EUiA i, en ocasions, ERC. Així, el 2005 l’Institut Municipal de Parcs i Jardins va variar de fórmula jurídica, cosa que va permetre externalitzar fins al 30% de l’activitat el 2011. El 85% de les accions de Serveis Funeraris ja s’havien venut a Mémora el 2011. Així mateix, es va cedir a la gestió privada l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de la plaça Sant Miquel i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones.