Política 13/12/2015

Remunt(ada): Colau capitalitza el míting central de Podem a Madrid

"Madrid pot tornar a ser la nostra capital", proclama l'alcaldessa davant d'un públic entregat. Iglesias ha volgut escenificar la sintonia entre Catalunya i Espanya

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pablo Iglesias amb Ada Colau, Íñigo Errejón, Carolina Bescansa i Irene Montero al míting central de Podem a Madrid a la pista de tenis de la Caja Mágica / EFE

MadridAda Colau ha capitalitzat el míting central de Podem a Madrid. Amb crits d'"Ada, Ada, Ada", "Visca Catalunya" i cartells de suport –Remunt(ada)– els simpatitzants del partit morat han donat la benvinguda a l'alcaldessa de Barcelona. "Madrid pot tornar a ser la nostra capital, perquè ja fa molt que va deixar-nos de representar", ha proclamat Colau davant dels més de 10.000 simpatitzants congregats al palau d'esports de la Caja Mágica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de Barcelona ha arribat a eclipsar el líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui el públic ha tingut problemes per entendre i no ha despertat els mateixos aplaudiments. "T'estimem, Ada", han cridat els simpatitzants, després que el número dos del partit morat la presentés en català. "Benvinguda a Madrid, companya, perquè guanyarem un país amb tots", ha dit Íñigo Errejón.

Iglesias i Colau han volgut escenificar la sintonia entre Espanya i Catalunya que vol encarnar Podem i En Comú Podem. Per a Colau, estem davant d'unes "eleccions èpiques" en què Madrid pot convertir-se en "capital de la plurinacionalitat i del dret a decidir-ho tot". I que Espanya es converteixi en un "país que deixi enrere l'autoritarisme".

La remuntada des de la perifèria

Podem s'ha encomanat a l'efecte Colau per aconseguir el que ells anomenen 'la remuntada'. "Vull un Madrid que pugui dir 'Ada Colau, t'estimo molt'", ha proclamat un Iglesias visiblement emocionat, que aquesta vegada tenia els seus pares a primera fila. "Jo sóc espanyol i m'encanta abraçar el que se sent basc, català, gallec o andalús", ha afegit el líder de Podem, que fia la remuntada als suports que obtingui a les comunitats històriques.

Atac a C's: "Renti's la boca, senyor Rivera"

És inevitable que el míting d'aquest diumenge no es compari amb el de Ciutadans. Els dos partits han congregat el mateix nombre de simpatitzants. I Albert Rivera ho ha fet en un lloc emblemàtic per a Podem: el palau de Vistalegre, on va celebrar la seva assemblea fundacional.

Colau ha volgut recordar als madrilenys que Ciutadans a Catalunya és un partit "molt vell", amb Carina Mejías com a regidora després d'11 anys de diputada i regidora del PP i Juan Carlos Girauta com a cap de cartell per Barcelona després de ser-ho tres vegades pel PP. I l'estocada final ha estat una crítica dura a la còpia que, segons Podem, està fent C's dels seus lemes. Rivera va proclamar 'Sí se puede' davant de representants de la PAH. "Renti's la boca, senyor Rivera", li ha demanat l'alcaldessa.

stats