Política 07/03/2019

Ciutadans denuncia a la Junta Electoral la presència de llaços grocs als edificis públics

El partit va donar tres dies a l'executiu perquè retirés els símbols en suport als presos abans d'interposar l'escrit

Ara
1 min
Arrimadas condemna les agressions d’ultradreta

BarcelonaCiutadans va donar tres dies al Govern perquè retirés els llaços grocs i les pancartes en suport als presos polítics, que considera partidistes, amb l'amenaça d'acudir a la Junta Electoral Central si no complien amb les seves demandes. Finalment, aquest dijous ho ha fet. El partit taronja ha interposat una denúncia a l'òrgan perquè entén que la presència de símbols als llocs públics és il·legal en precampanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Omplen de propaganda separatista tots els edificis públics", ha lamentat avui la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas. "No pot ser que el separatisme empri els edificis públics com a taulell d'anuncis del separatisme", ha recalcat.

En el text de la denúncia, el partit taronja recorda que la Junta Electoral es va posicionar a favor de la retirada de llaços grocs dels edificis públics durant la campanya de les eleccions del 21-D, i destaca que bona part d'aquests símbols "són compartits" pels partits independentistes, així com que la majoria dels presos polítics van presentar-se a les llistes de formacions sobiranistes en les últimes eleccions.

En el mateix sentit, denuncia una "vulneració sistemàtica, intencionada i concertada del principi de neutralitat política". Per a Cs, l'exhibició d'aquests símbols equival a la d'una estelada, ja que l'escrit presentat es basa també en un pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del juliol del 2018 contra la col·locació d'una bandera independentista en un edifici públic.

La denúncia de Ciutadans a la Junta Electoral
stats