POLÍTICA
Política04/07/2012

CIU i PP pacten el nomenament de Roger Loppacher com a nou president del CAC

Daniel Sirera, també proposat per convergents i populars, passa igualment a formar part del consell. La majoria de l'oposició denuncia la politització de l'òrgan

Marc Toro
i Marc Toro

BarcelonaEl Parlament ha escollit aquest dimecres a Roger Loppacher com a president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) amb el suport de CIU i PP. Les dues formacions havien proposat la seva candidatura, com també la de Daniel Sirera, que també ha passat a formar part de l'òrgan regulador en detriment del candidat proposat per ERC i ICV, el periodista Salvador Alsius. Gran part de l'oposició ha denunciat la gran politització a què està sotmès el CAC i la manca absoluta de professionals del periodisme entre els seus membres.

Inscriu-te a la newsletter Qui és més corrupte?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d’ICV-EUiA Dolors Camats, ha defensat la candidatura de Salvador Alsius, assegurant que “té tots els mèrits i requisits per formar part d’aquest òrgan de govern” i recordant que, a diferència dels altres dos candidats i la resta dels membres del consell, “és periodista”. En la mateixa línia, ERC ha parlat del periodista com “el que s’ajusta de veritat a les exigències de la llei”. En aquest sentit, els republicans han assegurat que el fet de no escollir Alsius com a membre del CAC equival a un “Consell General del Poder Judicial sense cap jurista”.

Cargando
No hay anuncios

Manca d’independència

La resta de partits de l’oposició que no havien proposat cap candidat, han aprofitat les intervencions prèvies a la votació per lamentar sobretot la manca d’independència del CAC. En aquest sentit, el diputat del PSC Joan Ferran, ha parlat d’una “regressió d’esperit servei públic del CAC i de la societat catalana respecte mitjans de comunicació públics”, i ha anunciat que els socialistes no volen “còmplices d’aquesta regressió”.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, El líder de C’s, Albert Rivera, ha denunciat “l’espectacle de repartiment de cromos entre partits” per tal de designar els membres de l’òrgan regulador. En aquest sentit, des de C’s han apostat per la “supressió del CAC” i de la “censura prèvia de continguts” per part de les diferents forces polítiques. SI també ha lamentat que el consell estigui “controlat políticament”, que “sigui poc professional” i hi hagi “pocs periodistes” al capdavant, tal i com ha explicat el diputat Antoni Strubell, però no ha arribat tan lluny com C’s demanant l’eliminació de l’òrgan.

CIU i PP es defensen

Cargando
No hay anuncios

Des de CIU, la diputada Marta Alòs, ha criticat els atacs de gran part dels partits de l’oposició respecte la politització dell CAC, i ha parlat d’un acte “democràtic” d’elecció de candidats amb grans requisits i currículum per ocupar els càrrecs. Ell diputat del PP Santi Rodriguez també ha assegurat que es tracta d’una “visió esbiaixada” dels fets i ha afirmat: “Quan tenen majoria en un òrgan, aquest és plural, independent i professional, i quan no tenen majoria passa a ser sectari”. Així mateix, Rodriguez ha assegurat que “l’important no és el pluralisme del CAC sinó dels mitjans públics regulats pel consell”.