Política21/08/2015

CiU, ERC i la CUP forcen el debat sobre l’adhesió de Barcelona a l’AMI

El ple extraordinari serà abans del 27-S

Núria Orriols

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona discutirà i votarà la seva adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) abans del 27 de setembre. Ahir els grups municipals de CiU, ERC i la CUP van registrar la petició d’un ple extraordinari al consistori per forçar el debat sobre la integració de la capital a l’entitat independentista. Tot i la demanda conjunta dels tres grups, no hi va haver escenificació pública de l’acord a tres bandes, sinó que va ser el líder dels republicans a Barcelona, Alfred Bosch, qui va anunciar el “pas endavant”. “Ens hauria agradat fer-ho conjuntament”, va admetre, però va excusar-se dient que la resta de grups van declinar l’oferiment.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch es va mostrar convençut que es guanyarà la votació: va argumentar que les forces impulsores sumen 18 regidors de 41 i va pronosticar que els altres partits no hi votaran en contra en bloc. “Comptem amb abstencions”, va assegurar. Ara bé, per materialitzar l’adhesió a l’AMI es necessita la majoria absoluta -21 regidors-, que ara per ara no tenen garantida. “Haurem de treballar per aconseguir-ho”, va afirmar. ERC creu que Barcelona en Comú donarà llibertat de vot als seus regidors. La formació de l’alcaldessa, Ada Colau, però, va evitar ahir pronunciar-se sobre la qüestió, i es va remetre al posicionament que tenen previst fer públic avui.

Cargando
No hay anuncios

El dirigent republicà tampoc va poder assegurar que tots els regidors de les formacions que han impulsat la iniciativa -CiU, ERC i la CUP- votin a favor de la incorporació de la capital catalana a l’AMI. Cal tenir en compte que CDC i Unió mantenen grup conjunt al consistori però la federació està trencada, precisament, pel debat independentista. Fonts consultades del PSC deixaven clar ahir a l’ARA que s’oposaran a l’entrada de Barcelona a l’entitat i que tampoc facilitaran l’adhesió amb una abstenció.