El CIDOB analitzarà el debat sobiranista i el seu impacte macroeconòmic futur
Aquest organisme incorpora a la seva "agenda de prioritats" la reflexió sobre l'impacte econòmic i polític d'una Catalunya independent
BarcelonaEl CIDOB (Centre d'Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona), un organisme especialitzat en anàlisis de temes internacionals, ha incorporat a la seva agenda de prioritats el debat sobiranista i promourà un estudi que analitzarà, entre d'altres escenaris, l'impacte macroeconòmic d'una eventual secessió catalana a l'horitzó del 2030.
Aquest laboratori d'idees, que entre els seus patrons compta amb els ministeris d'Afers Estrangers i de Defensa, ha incorporat a la seva "agenda de prioritats" la reflexió sobre els impactes econòmics i polítics d'una eventual Catalunya independent.
Aquest organisme és una fundació privada amb una Junta de Síndics, que inclou entre els seus membres la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona o el Consell Interuniversitari de Catalunya. El CIDOB entén que "un dels temes que preocupen la ciutadania en l'actualitat" és el debat sobiranista i si una eventual secessió de Catalunya seria compatible amb la integració europea.
Per aquest motiu ha encarregat al CEPS (Centre for European Policy Studies) l'estudi "Escenaris macroeconòmics per al desenvolupament de Catalunya", que, sota una perspectiva acadèmica, analitzarà quina seria la situació econòmica d'una Catalunya tant dins d'Espanya com independent, així com també el seu encaix a la Unió Europea.
El CIDOB, que compta amb un pressupost de 3 milions d'euros, té 41 anys d'existència i es defineix com un centre independent i referent de l'anàlisi internacional i l'agenda global.