Política29/05/2021

Chacón i Bonvehí lideraran el PDECat al no presentar-se candidats alternatius

Tenen el repte de mantenir viu el partit després de quedar-se sense representació al Parlament el 14-F

ARA
i ARA

BarcelonaL'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón serà la nova secretària general del PDECat i David Bonvehí continuarà com a president del partit. Formalment encara queden alguns tràmits interns per formalitzar la decisió, però no seran cap problema. Segons ha informat aquest dissabte el partit en un comunicat, les seves són les dues úniques candidatures a la secretaria general i a la presidència i, al no tenir rival, formalment només quedarà que la militància les validi.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una llista continuista que manté Bonvehí en la presidència del partit malgrat que mesos enrere va sonar l'exvicepresidenta del Govern i exvicepresidenta de l'extinta Unió Democràtica, Joana Ortega, per al càrrec. Com va avançar l'ARA, Chacón liderarà la direcció executiva, com a secretària general, càrrec pel qual inicialment també es va situar el nom de l'actual portaveu del partit, Marc Solsona, que finalment s'ha integrat en la llista única.

Cargando
No hay anuncios

La llista de Chacón està formada per 20 persones, entre les quals es troben els diputats al Congrés Sergi Miquel i Genís Boadella, i que integra alguns dels alcaldes més destacats que té el PDECat És el cas de Carles Pellicer, alcalde de Reus; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, a més de Solsona, que també és alcalde de Mollerussa.

Cargando
No hay anuncios

En la llista també hi figura Teresa Pitarch, que procedeix de Convergents, l'escissió apadrinada per l'exconseller Germà Gordó que es va integrar al PDECat. La militància del PDECat votarà la seva nova direcció l'11 i el 12 de juny i, fins llavors, Chacón exposarà a les bases el seu projecte per al partit.

Un futur incert

Després de no obtenir representació al Parlament el 14-F, la tasca de Chacón i Bonvehí no serà fàcil. Amb representants encara al Congrés de Diputats i a l’àmbit municipal, tenen el repte de mantenir viu el partit. Un dels problemes principals és l’econòmic, ja que entre altres coses ha d’afrontar els més de 600.000 euros que els va costar la campanya electoral del 14 de febrer i que no podran retornar amb els ingressos del Parlament. També serà clau la decisió dels tribunals: l’Audiència Provincial està pendent de decidir si el PDECat –així com JxCat– és successor de Convergència i, per tant, ha d’assumir la part del decomís de la sentència del cas Palau que el partit extint no pugui assumir. Alhora, està investigat pel mateix motiu a l’Audiència Nacional pel cas 3%.