Política12/08/2013

El Cercle Català de Negocis acusa Pere Navarro de parlar sense dades sobre les inversions estrangeres a Catalunya

L'entitat replica al primer secretari dels socialistes que empreses de tot el món han anunciat en els últims nou mesos que invertiran 2.400 milions d'euros

Acn

BarcelonaEl Cercle Català de Negocis ha acusat aquest dilluns el primer secretari del PSC, Pere Navarro, de parlar sense dades sobre les inversions estrangeres a Catalunya. En un comunicat, l'entitat ha assegurat que, des de la Diada de l'any passat, empreses de tot el món han anunciat que invertiran 2.400 milions d'euros a Catalunya. L'entitat respon així al primer secretari del PSC, que dissabte va afirmar en una entrevista a l'ACN que el procés sobiranista espanta els inversors estrangers de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El CCN diu que les declaracions de Navarro suposen "una decepció més", però que no és nova, perquè el PSC ha optat per una "deriva contra el procés sobiranista, allunyant-se del clam del seu poble" per defensar, en canvi, postures "més pròximes a la dreta catalana i espanyola".

Cargando
No hay anuncios

Segons el Cercle, 46 corporacions multinacionals han anunciat grans inversions de sectors tan diversos com les tecnologies de la comunicació, la moda, la distribució, el financer o l'automobilístic, i de procedències diverses com el Japó, Holanda, el Brasil i els Estats Units. Aquests projectes, diu el comunicat, suposen la creació de 9.000 llocs de treball i estan enfocats a àmbits considerats de valor afegit mitjà-alt.

Tot i que el CCN reconeix que moltes multinacionals han traslladat a Madrid la seva seu per "l'efecte capitalitat", Catalunya és el segon millor territori d'Europa després de Westfàlia (Alemanya) i la tercera més atractiva per darrere de Londres i l'Illa de França. Són dades de l'FDI Europen Cities and Regions del 2012-13.

Cargando
No hay anuncios

Per al Cercle, la demanda catalana d'un Estat propi no està tenint un efecte negatiu sobre les inversions estrangeres a Catalunya. De fet, opinen que l'efecte capitalitat que ara exerceix Madrid quedaria neutralitzat i el país es convertiria en un pol d'atracció per a més multinacionals que, per manual operatiu, sempre obren seu a nous països.

L'entitat ha celebrat que empresaris i inversors analitzin la situació real a l'hora de planificar les seves inversions i no facin cas de les opinions "dels que han enganyat sistemàticament la UE i han portat Espanya al col·lapse econòmic i a la gestió d'un deute impagable".