Política12/08/2013

El Cercle Català de Negocis acusa Pere Navarro de parlar sense dades sobre les inversions estrangeres a Catalunya

L'entitat replica al primer secretari dels socialistes que empreses de tot el món han anunciat en els últims nou mesos que invertiran 2.400 milions d'euros

Acn
i Acn

BarcelonaEl Cercle Català de Negocis ha acusat aquest dilluns el primer secretari del PSC, Pere Navarro, de parlar sense dades sobre les inversions estrangeres a Catalunya. En un comunicat, l'entitat ha assegurat que, des de la Diada de l'any passat, empreses de tot el món han anunciat que invertiran 2.400 milions d'euros a Catalunya. L'entitat respon així al primer secretari del PSC, que dissabte va afirmar en una entrevista a l'ACN que el procés sobiranista espanta els inversors estrangers de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter L'extrema dreta ja té nou laboratori: la tragèdia de ValènciaUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El CCN diu que les declaracions de Navarro suposen "una decepció més", però que no és nova, perquè el PSC ha optat per una "deriva contra el procés sobiranista, allunyant-se del clam del seu poble" per defensar, en canvi, postures "més pròximes a la dreta catalana i espanyola".

Cargando
No hay anuncios

Segons el Cercle, 46 corporacions multinacionals han anunciat grans inversions de sectors tan diversos com les tecnologies de la comunicació, la moda, la distribució, el financer o l'automobilístic, i de procedències diverses com el Japó, Holanda, el Brasil i els Estats Units. Aquests projectes, diu el comunicat, suposen la creació de 9.000 llocs de treball i estan enfocats a àmbits considerats de valor afegit mitjà-alt.

Tot i que el CCN reconeix que moltes multinacionals han traslladat a Madrid la seva seu per "l'efecte capitalitat", Catalunya és el segon millor territori d'Europa després de Westfàlia (Alemanya) i la tercera més atractiva per darrere de Londres i l'Illa de França. Són dades de l'FDI Europen Cities and Regions del 2012-13.

Cargando
No hay anuncios

Per al Cercle, la demanda catalana d'un Estat propi no està tenint un efecte negatiu sobre les inversions estrangeres a Catalunya. De fet, opinen que l'efecte capitalitat que ara exerceix Madrid quedaria neutralitzat i el país es convertiria en un pol d'atracció per a més multinacionals que, per manual operatiu, sempre obren seu a nous països.

L'entitat ha celebrat que empresaris i inversors analitzin la situació real a l'hora de planificar les seves inversions i no facin cas de les opinions "dels que han enganyat sistemàticament la UE i han portat Espanya al col·lapse econòmic i a la gestió d'un deute impagable".