Política10/08/2015

CDC reclama que ambaixades i consolats facilitin el vot dels catalans a l'estranger

Els convergents, a través del diputat al Congrés Jordi Xuclà, s'ofereixen a col·laborar en "totes les gestions necessàries" per evitar el "fiasco" de les eleccions del 2012

Acn

BarcelonaEl diputat de CDC al Congrés Jordi Xuclà ha presentat una bateria de preguntes al govern espanyol per tal que faciliti el vot als catalans a l'estranger per al 27-S. Xuclà adverteix de la dificultat afegida que suposa iniciar el procés per al vot en urna a l'estranger o vot per correu més urna a l'estranger en ple agost.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem que el Ministeri d'Afers Exteriors ens doni plenes garanties que consolats i ambaixades estaran dedicades al 100% a permetre i facilitar el dret fonamental a la participació ciutadana", ha exposat el diputat de Convergència, que ha ofert la col·laboració de CDC com a "observatori i facilitador" del vot dels catalans per tal que no es repeteixi "el fiasco" de les eleccions del 2012, en què es van acumular les queixes d'electors a l'estranger amb problemes per poder exercir el dret a vot.

Cargando
No hay anuncios

"Els ciutadans amb residència civil catalana que han estat convocats a eleccions i que estan inscrits en el Cens de Residents Absents (CERA) veuran garantit el seu legítim dret a vot?", qüestiona Xuclà, que recorda la "molt mala experiència de 2012, que va fer que milers de catalans no van poder votar". El grup de Convergència al Congrés i al Senat es posa "a la seva disposició" per fer "totes les gestions necessàries davant ambaixades i consolats", indica Xuclà.