Política 23/03/2015

Cayo Lara veu els resultats d'IU "dolents sense més" i reclama no caure en la flagel·lació

"Cap a on mirarà ara Díaz, a la seva esquerra, a la seva dreta? Aquesta és la pregunta", assegura el coordinador federal del partit

Efe
2 min
Cayo Lara, en roda de premsa / EFE

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha qualificat els resultats que la formació ha aconseguit en les eleccions andaluses de "dolents, sense més", i ha deixat clar que la seva formació no caurà en la "flagel·lació" ni es quedaran parada "llepant-se les ferides". Cayo Lara ha fet aquesta primera anàlisi en una roda de premsa a la seu de Olimp després enfrontar-se al pitjor resultat d'IU a Andalusia, que ha suposat la pèrdua de set escons, tot i que ha aconseguit mantenir grup parlamentari amb cinc diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però no creu que ningú hagi de dimitir per aquest revés electoral, sinó que tota l'organització a Andalusia ha de posar-se a treballar per traslladar a l'opinió pública totes les propostes que tenen per millorar la vida dels ciutadans. Lara no ha volgut comentar si la irrupció de Podem a la cambra andalusa, amb 15 escons, ha estat la causa del desastre d'IU i s'ha limitat a assenyalar que ara el partit de Pablo Iglesias, "que no té cap passat, haurà de mesurar-se en la política real ".

Tampoc s'ha pronunciat sobre si IU donarà el seu suport a la investidura de la presidenta andalusa perquè li competeix exclusivament a la federació regional, però sí que ha dit que Susana Díaz ha situat a Andalusia "a la corda fluixa" donant lloc a una major inestabilitat política de la que hi havia abans.

Per això, ha retret a la presidenta andalusa en funcions que convoqués anticipadament les eleccions autonòmiques "acusant IU de provocar inestabilitat" a l'executiu quan ara "el que hi ha és una gran inseguretat", s'ha queixat. "A on mirarà ara Díaz, a la seva esquerra, a la seva dreta? Aquesta és la pregunta", ha subratllat el líder d'IU, que, segons ell, tendirà la mà cap a la seva dreta perquè precisament, ha assenyalat, decidir dissoldre el Govern andalús per no haver d'aplicar les polítiques d'esquerra que va promoure IU, com la banca pública i la llei de dret a l'habitatge, que va recórrer el PP.

I, per tant, pensa que donarà suport a Ciutadans, la "marca blanca" del PP, com a etiqueta Lara al partit d'Albert Rivera, que es col·loca del no-res en quarta posició amb nou representants.

stats