Política23/03/2015

Cayo Lara veu els resultats d'IU "dolents sense més" i reclama no caure en la flagel·lació

"Cap a on mirarà ara Díaz, a la seva esquerra, a la seva dreta? Aquesta és la pregunta", assegura el coordinador federal del partit

Efe

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha qualificat els resultats que la formació ha aconseguit en les eleccions andaluses de "dolents, sense més", i ha deixat clar que la seva formació no caurà en la "flagel·lació" ni es quedaran parada "llepant-se les ferides". Cayo Lara ha fet aquesta primera anàlisi en una roda de premsa a la seu de Olimp després enfrontar-se al pitjor resultat d'IU a Andalusia, que ha suposat la pèrdua de set escons, tot i que ha aconseguit mantenir grup parlamentari amb cinc diputats.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però no creu que ningú hagi de dimitir per aquest revés electoral, sinó que tota l'organització a Andalusia ha de posar-se a treballar per traslladar a l'opinió pública totes les propostes que tenen per millorar la vida dels ciutadans. Lara no ha volgut comentar si la irrupció de Podem a la cambra andalusa, amb 15 escons, ha estat la causa del desastre d'IU i s'ha limitat a assenyalar que ara el partit de Pablo Iglesias, "que no té cap passat, haurà de mesurar-se en la política real ".

Cargando
No hay anuncios

Tampoc s'ha pronunciat sobre si IU donarà el seu suport a la investidura de la presidenta andalusa perquè li competeix exclusivament a la federació regional, però sí que ha dit que Susana Díaz ha situat a Andalusia "a la corda fluixa" donant lloc a una major inestabilitat política de la que hi havia abans.

Per això, ha retret a la presidenta andalusa en funcions que convoqués anticipadament les eleccions autonòmiques "acusant IU de provocar inestabilitat" a l'executiu quan ara "el que hi ha és una gran inseguretat", s'ha queixat. "A on mirarà ara Díaz, a la seva esquerra, a la seva dreta? Aquesta és la pregunta", ha subratllat el líder d'IU, que, segons ell, tendirà la mà cap a la seva dreta perquè precisament, ha assenyalat, decidir dissoldre el Govern andalús per no haver d'aplicar les polítiques d'esquerra que va promoure IU, com la banca pública i la llei de dret a l'habitatge, que va recórrer el PP.

Cargando
No hay anuncios

I, per tant, pensa que donarà suport a Ciutadans, la "marca blanca" del PP, com a etiqueta Lara al partit d'Albert Rivera, que es col·loca del no-res en quarta posició amb nou representants.