Els bisbes catalans recorden el "deure" de participar "activament" el 27-S atès el moment "crucial" que viu el país
Consideren que els propers comicis poden tenir "una notable transcendència històrica" i "conseqüències de llarga durada"
BarcelonaEls bisbes catalans han fet pública aquest dilluns una carta en què reivindiquen la "transcendència històrica" que pot tenir el 27-S i en què, sense apostar per cap opció política, defensen la "legitimitat" de totes les candidatures que "es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles". Així, recorden "el deure" dels ciutadans de participar "activament" en les eleccions pensant en "el bé comú" i atès el moment "crucial" que viu el país i les "conseqüències de llarga durada" que pot tenir. Remarquen que "estan en joc qüestions decisives en l'àmbit institucional, polític i social". Per això, diuen, han volgut difondre la seva "veu", ja que pot "enriquir" el debat.
Tot expressant el seu "amor a la pàtria catalana" i el "respecte per la legítima diversitat d'opcions que se sotmetran a votació", els prelats fan una crida a la participació el 27 de setembre. Així, afirmen que "cal que cadascú expressi per mitjà del vot les pròpies opcions" sempre tenint present "grans valors" com el respecte als drets de les persones, de les famílies i les institucions. A més, demanen tenir en compte "l'honestedat i la transparència de la gestió pública, i la regeneració de la política, pensada amb visió àmplia, i que prioritzi la justícia i l'atenció als més febles i als que sofreixen el pes de la crisi econòmica".
Els bisbes catalans també constaten que els darrers anys s'han manifestat "nous reptes i noves aspiracions que afecten la manera concreta en què el poble de Catalunya ha d'articular-se i com es vol relacionar amb els pobles germans d'Espanya, en el context europeu".
Consideren que "entre tots haurem de continuar potenciant la convivència de la societat catalana dins la pluralitat d'idees, conviccions, opcions i sentiments". Cosa que es tradueix a fer front als reptes de l'atur, la pobresa, la marginalitat i la immigració. Finalment, apel·len a la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya, a fi que "intercedeixi perquè el nostre poble sàpiga discernir bé les seves opcions i trobi camins per construir un futur més just i més fratern, obert solidàriament a la realitat dels altres pobles del món".