Política 11/07/2016

Castellà anuncia conseqüències legals i polítiques si la nova CDC no renuncia a adjectivar-se "demòcrates"

Els escindits d'Unió s'adreçaran al registre de partits perquè es pronunciï sobre si hi pot haver "confusió" entre els dos noms. Demana al Partit Demòcrata que demostri que "no hi ha hagut mala fe" ni una estratègia "premeditada" d'usurpació del nom

Núria Orriols
2 min
Castellà amenaça en replantejar-se la relació política amb la nova CDC si no renuncia a adjectivar-se "demòcrates"

Barcelona"Aquest cap de setmana s'ha creuat la vella política en el nostre camí. Hem topat amb la supèrbia". Així de contundent ha estat el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, després que la nova Convergència hagi decidit denominar-se Partit Demòcrata de Catalunya. Els escindits d'Unió, tal com ja van avançar ahir, han anunciat que tramitaran una comunicació escrita al registre de partits perquè es pronunciï sobre si hi ha "confusió" entre el nom dels dos partits. En aquest punt, Castellà ha recordat que l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va haver de canviar el nom inicial de la seva candidatura a les eleccions municipals per aquest motiu: va passar de Guanyem Barcelona a Barcelona en Comú perquè ja hi havia registrat "Ganemos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellà ha reptat el Partit Demòcrata a demostrar que no hi ha hagut "mala fe" ni una estratègia "premeditada" d'usurpació del nom. Ha exigit que es compleixi amb aquests requisits: diferenciar-se en la utilització estètica de les sigles, amb el logotip, el color blau i, sobretot, amb l'adjectivació del concepte de "demòcrates". Així, ha reclamat la "renúncia explícita" de fer ús d'aquest concepte com a marca, ja que en el seu moment Demòcrates de Catalunya va registrar les sigles "Demòcrates" per referir-se al partit.

Ha posat de manifest que la direcció de CDC havia d'haver informat les seves bases que hi podia haver un conflicte legal amb la seva formació. "Això és no empoderar la militància", ha dit.

Si el nou Partit Demòcrata no compleix amb els requisits, el líder dels escindits d'Unió ha amenaçat de replantejar-se la relació política amb la vella Convergència, tant en els grups municipals com en el grup parlamentari de Junts pel Sí, i també a recórrer a la via judicial (Castellà ha aclarit que abans d'anar als tribunals han d'esgotar la via administrativa). A primera hora de matí, l'expresident Artur Mas, en una entrevista a TV3, havia demanat als democristians que s'"apropiessin" del concepte "demòcrates".

Castellà, a més, ha assegurat que Demòcrates de Catalunya va tenir un paper clau en la constitució de Junts pel Sí i també en el trencament de la federació de CiU. Una manera de reivindicar el seu paper després que la nova CDC, segons Castellà, no s'hagi posat en contacte amb ells ni per notificar-los l'elecció de la nova denominació.

stats