Casado promet fer tornar Puigdemont a Espanya si arriba a la Moncloa

El líder popular recupera el discurs més dur contra l'independentisme per arribar a la Moncloa

ValènciaCom en els moments més dolços del PP, Pablo Casado ha triat la plaça de toros de València per rellançar el seu lideratge a dos anys de les eleccions generals. Fa tres anys que l'actual president del PP va assumir les regnes del PP i és ara quan el partit s'ha vist capaç de fer una demostració de força en un espai icònic per als conservadors. Un espai on els expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy ja havien omplert en les últimes campanyes electorals que l'havien portat a la Moncloa. I és justament l'estratègia de Rajoy durant l'1-O la que Casado ha volgut reivindicar –tot i que ell mateix havia sigut crític al respecte– per recuperar el seu discurs més dur contra l'independentisme el dia que ha oficialitzat la seva cursa per arribar a presidir el govern espanyol. "Vam fer el que havíem de fer i ho farem perquè ho haurem de fer si ells ho tornen a fer", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya és lliure perquè és espanyola i ho seguirà sent malgrat els indults i la taula de la vergonya", ha subratllat. Cap concessió a l'independentisme i defensar el constitucionalisme a Catalunya i a l'Estat comença, per a Casado, fent tornar Carles Puigdemont a Espanya. I ell s'hi ha compromès. "Portarem Puigdemont al Suprem encara que hàgim de viatjar a l'últim país d'Europa", ha promès. De fet, Casado ha tornat a posar en entredit les decisions de diferents països europeus de no extradir Puigdemont i ha avisat que si arriba a la Moncloa farà "respectar" la justícia espanyola a Europa.

Cargando
No hay anuncios

Les paraules de Casado les han aplaudit els milers de persones que han omplert la plaça de toros amb crits, també, de "Puigdemonta prisión" i de "Pablo presidente". "Deixarem de defensar Espanya amb una mà lligada a l'esquena", ha denunciat, després de fer una crida per crear un "nou constitucionalisme militant" que blindi l'actual Constitució. "La deslleialtat ni es premia ni es negocia, es derrota", ha afegit.

Política recentralitzadora

El líder popular ha exhibit mà dura, s'ha compromès a fer complir la Constitució i ha aprofitat per carregar contra polítiques com la immersió lingüística que considera llavor de l'independentisme. En aquest sentit, s'ha compromès a fer vehicular el castellà a les escoles i també a l'administració. Però no només. També ha defensat un nou gir recentralitzador en polítiques com la penitenciària, quan ha anunciat que serà l’Estat qui assumirà les competències de presons si governa.

Cargando
No hay anuncios

Casado també ha evidenciat que s’allunyava de la moderació que havia iniciat fa un any amb el seu no a la moció de censura de Vox o apartant Cayetana Álvarez de Toledo, amb la resta de polítiques econòmiques i socials. El líder popular s'ha tornat a aferrar al liberalisme econòmic, encarnat en el model d’Isabel Díaz Ayuso a Madrid, que passa per una política de baixada generalitzada d’impostos. Però també s'ha compromès a derogar la llei d’educació, a impulsar una llei de símbols per “acabar” amb les cremes de fotos del rei o a combatre les tesis del feminisme d’esquerres.

Tot plegat per fer créixer, ha dit, l’economia espanyola i mantenir intacte la unitat d’Espanya i la seva història. El passat colonial espanyol és un orgull per a Casado. “No hem de demanar perdó a ningú ni per res; al revés, ens han de donar les gràcies per la nostra contribució a Amèrica, l’esdeveniment més important de la humanitat, després de la romanització, que és la hispanitat”, ha insistit després de la polèmica generada pels mateixos populars al contradir el Papa per demanar perdó a Mèxic. A més, Casado ha promès crear un museu nacional d’història d’Espanya a Madrid.

Cargando
No hay anuncios

Crida a liberals, conservadors i socialdemòcrates desencantats

Casado ha volgut que el bany de masses –han accedit al recinte unes 9.000 persones i se n'han quedat fora unes 3.000, segons l'organització popular– d'aquest diumenge sigui una injecció de moral i de força per al seu camí cap a la Moncloa. Un trajecte que ha quedat, per ara, sense obstacles després que la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, esvaís tots els dubtes i li deixés via lliure. Per arribar-hi, Casado ha apel·lat a liberals, conservadors i socialdemòcrates desencantats amb els pactes dels socialistes amb l'independentisme. "El PP es va fundar per unir tot el que estigués a la dreta del PSOE, però ara també hem d'aconseguir la unió de tots els constitucionalistes", ha defensat.

Cargando
No hay anuncios

L'objectiu dels populars era demostrar que el seu PP també pot tornar a omplir recintes com aquesta plaça de toros com han fet els seus predecessors –José María Aznar va arribar a omplir també l'estadi de Mestalla– i aprofitar, també, per preparar el terreny al País Valencià per si el presagi d'un avançament electoral acaba sent real. Els dirigents del PP valencià que l'han precedit han recordat el llegat de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá. A més, el partit també ha fet seure a la plaça l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps. "Qui menysté la Comunitat Valenciana, menysté Espanya. Si retrocedeix la Comunitat Valenciana, retrocedeix Espanya. Perquè Espanya avanci, el camí comença a la plaça de toros de València", ha afirmat el líder del PP valencià, Carlos Mazón. Casado hi ha insistit i, a més, ha ridiculitzat els Països Catalans. "Per llengua i cultura, la valenciana", ha acabat.