Eleccions al Parlament
Política15/02/2021

Sense canvi de lideratge a la Catalunya Central

i
CRISTINA MAS

BarcelonaNo hi ha hagut canvi de lideratges a la Catalunya Central, malgrat la caiguda de la participació, les escissions en l’espai postconvergent i el nou context polític. Junts per Catalunya es va tornar a imposar ahir al Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès i Osona, mentre que ERC va revalidar la majoria a l’Anoia i va quedar en segon lloc a la resta de demarcacions. En tercer lloc se situaven la CUP o el PSC. El millor resultat de Vox va ser a l’Anoia, amb poc més del 7%.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit de Carles Puigdemont va guanyar a totes els capitals de comarca excepte a Moià, on la formació d’Oriol Junqueras va revalidar la majoria. A Manresa, ERC continua sense poder guanyar unes eleccions al Parlament de Catalunya, tot i haver guanyat les últimes municipals i les últimes generals. A Berga, Junts també va quedar per davant d’ERC, i la CUP -que governa la ciutat- es va situar com a tercera força més votada, per davant del PSC. Ciutadans, que havia arribat a ser la tercera força a la capital del Berguedà fa només tres anys, queda fora del mapa polític, amb una caiguda de 8 punts. JxCat també va tornar a ser el partit més votat a Solsona, per davant d’ERC, el PSC i la CUP. A Vic es repeteix el mateix resultat, amb socialistes i cupaires gairebé doblant el percentatge que van obtenir a les catalanes del 2017. A Igualada el PDECat aconsegueix el quart lloc.

Cargando
No hay anuncios

Primers als pobles més petits

Per a l’anecdotari queda que JxCat va guanyar al poble més petit de Catalunya, Gisclareny (els van votar 8 dels 21 electors) i que ERC es va imposar al segon poble més petit, Sant Jaume de Frontanyà, amb 6 dels 23 vots en joc.

Cargando
No hay anuncios