Política29/12/2018

500 cantaires i músics interpreten el 'Messies’ de Händel davant de Lledoners

Milers de persones s'uneixen a l'acte per fer arribar "l’escalf" als presos polítics

Agències
i Agències

Sant Joan de VilatorradaSota un ambient gèlid, milers de persones han escoltat aquest dissabte amb un escrupolós silenci la interpretació del 'Messies' de Georg Friedrich Händel per part de 450 cantaires, la major part dels quals provenen del 'Messies' participatiu, i una cinquantena de músics professionals, dirigits per Alfred Cañamero, al davant de la presó de Lledoners.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes 9.000 persones, segons l’organització, han assistit al concert a Sant Joan de Vilatorrada, l'objectiu del qual ha estat aprofitar les festes nadalenques per fer arribar "l’escalf" de la ciutadania als set presos polítics tancats al centre penitenciari del Bages, una acció que han volgut fer simbòlicament extensiva a les presons de Puig de les Basses i Mas d’Enric, on hi ha tancades Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Cargando
No hay anuncios

La portaveu de l'organització del concert, Eulàlia Espona, ha explicat que la iniciativa va sorgir "de dues o tres persones i la gent s'hi ha anat apuntant". Els cantants provenen de corals que ja han interpretat aquesta obra anteriorment, ja que "era un dels requisits que es demanava", ha concretat Espona, que ha informat que els músics són professionals provinents de diferents orquestres i conservatoris de Catalunya.

Els intèrprets s'han trobat a l'esplanada davant del centre penitenciari una hora abans del concert, que començava a les 12.00 hores, i han fet aquesta obra "pràcticament sense haver assajat". "Amb tanta gent és una cosa difícil que es faci, a més amb la intensitat i les ganes que s'ha fet per part de tots", ha destacat la portaveu.

Cargando
No hay anuncios

El concert ha arrencat a les dotze del migdia, coincidint amb el moment en què els presos poden sortir de les cel·les, i entre cançó i cançó s’ha demanat evitar els aplaudiments per garantir l’harmonia de l’espai, amb l’objectiu que la música arribés a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

Cargando
No hay anuncios

En paral·lel, les germanes de Carles Puigdemont i Dolors Bassa han agraït la celebració del concert, tot denunciant la "demofòbia" de l’estat espanyol. En aquest sentit, han demanat que "s'aprofiti" la celebració del judici del Procés "per posar en evidència el retrocés democràtic que hi ha a l’Estat". "Són molts els senyals de retrocés davant els quals tota persona democràtica s’hauria de sentir interpel·lada a denunciar", ha dit Montserrat Puigdemont, fent una crida a "no callar".

Cargando
No hay anuncios

Al mateix temps, ha acusat l’estat espanyol d’haver "triat la via de la repressió" per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. "Pensaven que aconseguirien la rendició de tot un poble, però s’han equivocat. Seguim tossudament alçats, perseverants i pacífics", ha afegit, assegurant que la ciutadania segueix "alçant la veu i fent arribar notes que travessen parets i traspassen fronteres".