Les càmeres controlades per la Guàrdia Urbana van captar el cotxe amb què va fugir Puigdemont

El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona sosté que haurien pogut avisar els Mossos si els ho haguessin demanat

ARA
2 min
Control policial a l'avinguda Meridiana de Barcelona durant l'Operació Gàbia per detenir Puigdemont.

BarcelonaEl retorn fugaç de Carles Puigdemont va tensar els Mossos i ha originat una crisi entre el comandament del cos i l'expresident de la Generalitat. Enmig de l'embolic que ha suposat la seva escapada de Barcelona, ara el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que les càmeres de la zona de baixes emissions de la ciutat, que controla la Guàrdia Urbana, van captar el vehicle amb el qual va fugir Puigdemont. Haurien pogut avisar els Mossos? "Si hipotèticament se’ns hagués fet algun requeriment de col·laboració, per descomptat que l’hauríem atès", ha recalcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha explicat que "els vehicles van ser identificats per algunes càmeres" i que les càmeres "estaven a disposició per fer el seguiment, arribat el cas". En tot cas, ha afegit que les que van capturar la imatge del cotxe no eren les específiques de control, sinó les que verifiquen les etiquetes mediambientals; això sí, totes estan en mans del cos policial barceloní. Si bé estava tot a punt, Batlle ha asseverat que aquesta col·laboració entre cossos policials no es va arribar a concretar.

La desaparició de Barcelona de Puigdemont, que va esquivar la detenció, va provocar que els Mossos fessin un intent de reconstrucció dels fets. Revisant hores i hores de càmeres de trànsit per seguir el rastre del cotxe blanc amb el qual es va escapar després de perdre'l a la Ciutadella, els Mossos van detectar aquest vehicle al túnel de la Rovira, que connecta el barri de Gràcia amb el del Carmel, i que està situat a cinc quilòmetres del Parc de la Ciutadella.

Precisament sobre l'escapada, Puigdemont va assegurar en un article a Politico que "ni havia necessitat amagar-se al maleter d'un cotxe": "Em vaig asseure al seient de darrere d'un vehicle privat i em van conduir a través de la frontera entre la Catalunya Sud i la Catalunya Nord", va afegir, lamentant "l'opressió" fruit del "cop d'estat" judicial espanyol.

stats