Política 13/10/2014

Camacho exigeix a Mas que "deixi d'enganyar i digui que s'ha acabat el 9-N"

La líder del PP a Cataunya reclama a Unió i a ICV que "surtin del pacte de l'estafa" per a la consulta del 9-N

M. Colomer
2 min

BarcelonaUltimàtum de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, al president de la Generalitat, Artur Mas, a qui veu en una situació "desesperada" un cop s'ha demostrat que el 9-N "no hi haurà cap referèndum ni al novembre, ni al desembre ni al gener". Camacho ha exigit a Mas que aprofiti l'"última oportunitat" i "deixi d'enganyar als catalans i digui que s'ha acabat el 9-N".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perquè per Camacho, Mas no només ha "enganyat" els catalans amb el 9-N, sinó que "ha enganyat els seus socis d'ERC" dient que es faria la consulta d'autodeterminació el 9-N. Ha llançat un avís també als socis de Convergència, Unió, i a ICV-EUiA: "surtin del pacte de l'estafa i l'engany" al més aviat millor, un cop conclòs, diu, que és impossible, i després de saber que el govern espanyol la bloquejarà en totes les seves expressions. Res que tingui relació amb urnes i butlletes el 9-N tindrà la tolerància del govern espanyol.

Mas i unes eventuals eleccions plebiscitàries

Camacho ha exigit al Govern i al president de la Generalitat que abandonin de manera unilateral el 9-N i s'obri a parlar amb Mariano Rajoy: "Que Mas rectifiqui, no pot seguir, no té arguments, no pot seguir, el 9-N no hi haurà referèndum, que ho digui als catalans". Però i la situació, si fos així, com es desbloqueja?. "Tots haurem de recuperar la lleialtat". "Només es podrà parlar si Mas desbloqueja la situació que ha creat".

Davant unes eventuals eleccions de tall plebiscitari, Camacho ha considerat que Mas només té interès a mantenir la "unitat" no per consultar els catalans, sinó per salvar-se políticament. Per això ha advertit que "Mas ja no té res a oferir als catalans, ha enganyat i ens ha ficat en un embolic", de manera que no hauria de concórrer a unes altres eleccions per seguir llançant la pilota endavant.

stats