Política11/06/2015

Camacho augura que els votants de C's se sentiran enganyats aviat pel seu tacticisme

La presidenta del PP de Catalunya diu que Rivera és més exigent per pactar amb Cifuentes a Madrid que per facilitar la presidència socialista a Andalusia

Ara

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha criticat el tacticisme de Ciutadans amb la política de pactes que segueix arran de les eleccions municipals del 24 de maig. ""Tenia una estratègia pensada i juga a l'ambigüitat i acabarà decebent a molts votants perquè ha enganyat a uns i als altres", ha dit sobre els moviments de la formació que lidera Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistada a 'Rac 1', Sánchez-Camacho, ha acusat el líder de C's de tenir diferents criteris d'exigència alhora de garantir la presidència andalusa a Susana Díaz i de la Comunitat de Madrid a la popular Cristina Cifuentes. "Té una doble vara de medir perquè a Cifuentes li ha exigit dimissions i, en canvi, amb Díaz no ha complert l'amenaça de no asseure's a pactar si Manuel Chaves i José Antonio Griñan no dimitien abans", ha lamentat la líder catalana del PP.

Cargando
No hay anuncios

Ha retret que el partit d'Albert Rivera es presenti com la força regeneradora "com si mai abans hagués existit el pacte en la política" i s'ha mostrat sorpresa que hagi donat suport a crear una mena de delegacions econòmiques a l'exterior per Andalusia quan a Catalunya sempre s'han alineat amb el tancament de les "pseudoambaixades".

Sánchez-Camacho ha fet autocrítica davant els resultats del PP a les darreres eleccions, però ha parlat en termes generals. A Catalunya, ha afegit, se sent amb prou suports com per afrontar les properes autonòmiques liderant la llista del PP. "A Catalunya, hem perdut 129.000 vots, però a Galícia amb menys població se n'han perdut 183.000", ha insistit. Ha dit, però, que el PP ha fallat en la humilitat i el diàleg.

Cargando
No hay anuncios

Visita de Rajoy

La líder del PP català ha dit que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, visitarà Catalunya en dues o tres setmanes, tot i no concretar cap detall més de l'agenda. Els propers mesos, segons Sánchez-Camacho, les visites de Rajoy seran més freqüents i també el seu contacte amb els mitjans de comunicació. "Jo mateixa li he recomanat que és bo que vingui i conegui la realitat catalana", ha defensat.

Cargando
No hay anuncios

Sobre la possible sortida de José Ignacio Wert com a ministre d'Educació, s'ha mostrat "políticament correcte" i ha defensat que ha fet "coses bones" per Catalunya. "Se l'ha estigmatitzat en moltes coses, encara que algunes les hagi dit més o menys encertadament", ha afegit.