Política12/06/2015

Calafell es declararà primer poble antisobiranista pel pacte de PSC, C's i PP

L’acord subscrit per desbancar la força més votada, CiU, prohibeix que el municipi del Baix Penedès se sumi a l’AMI i obligarà els treballadors municipals a contestar en castellà quan els ho demanin

Ara

TarragonaCalafell es convertirà en el primer municipi formalment antiindependentista gràcies a l'acord subscrit pel PSC, C's i PP per desbancar la llista més votada, CiU. L’acord subscrit per fer alcalde el socialista Ramon Ferré, escrit en castellà, preveu que “l’equip de govern municipal es compromet a no impulsar, donar suport o subscriure la incorporació de Calafell a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni col·laborar-hi econòmicament”, a més de fer explícita l'oposició a "tota proposta contrària a la Constitució" i als "mecanismes democràtics legalment establerts per a l’expressió de la voluntat democràtica dels ciutadans” i l'obligació dels treballadors municipals de contestar en castellà quan els preguntin en aquesta llengua.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pacte subscrit prohibeix també els símbols no constitucionals, en una clara referència a la senyera estelada, als edificis públics o al mobiliari urbà, i dictamina que tots els documents de l'administració local s'emetran en català i castellà. L'acord antisobiranista vincula d'entrada només PSC i C's, i és la contrapartida que han acceptat els socialistes perquè els d'Albert Rivera votin la investidura de Ramon Ferré, que formarà govern amb el PP i els independents d'Unió Alternativa Municipal (UAM), i deixarà a l'oposició CiU, la força més votada. Caldrà veure, però, com es pren aquests compromisos antisobiranistes el tercer en discòrdia del pacte de govern, els independents d'UAM, tenint en compte que dos dels seus regidors són exmembres de CiU.

Cargando
No hay anuncios

Futur alcalde imputat

D’altra banda, el posicionament de Ciutadans crida l’atenció perquè la formació d’Albert Rivera ha proclamat com una de les seves banderes l’eliminació dels imputats per corrupció de les institucions. En aquest cas, però, i si res canvia en les pròximes hores, faran alcalde l’esmentat Ferré, que des de 2010 està imputat per un presumpte delicte de prevaricació i falsedat documental, comès quan era regidor d’Urbanisme. CiU perd així l'alcaldia del municipi després que els seus fins ara socis de govern del PP s'hagin decantat per seguir a govern, però amb una altra coalició, ara amb el PSC i Unió Alternativa Municipal.