REACCIONS A LA SENTÈNCIA DEL SUPREM
Política22/12/2010

CiU, ERC i ICV-EUiA surten junts a Brussel·les en defensa de la llengua

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva han recordat l'aval de les institucions europees al model d'immersó català. De fet, han opinat que els drets de Catalunya estan per sobre de la sentència del Tribunal Suprem espanyol

Marc Colomer
i Marc Colomer

BarcelonaTremosa, Junqueras i Romeva han subratllat la manca de legitimitat política del Tribunal Suprem espanyol per suprimir la immersió lingüística de Catalunya. Els diputats de l'Eurocambra han recordat que tant la Comissió com el Parlament Europeu han defensat amb fermesa la immersió lingüística catalana, i han sostingut que les decisions europees i els drets de Catalunya estan per damunt de la sentència del TS espanyol.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 24 de març del 2009 l'informe 'Multilingualism: an asset for Europe and a shared commitment', definia el sistema d'immersió lingüística com l'eina més eficaç per promoure el multilingüisme. El text també s'oposa a reconèixer el dret dels pares a escollir la llengua d'escolarització dels seus fills, atès que, en determinades ocasions, pot anar en contra de la cohesió social.

Cargando
No hay anuncios

"No permetrem que el Tribunal Suprem espanyol ens imposi un model que no només va en contra de la Unió Europea, sinó que també va en contra de la voluntat del poble de Catalunya, i que obligaria a crear dues línies d'escolarització i a trencar la unitat del poble català", han afirmat en un comunicat conjunt.

A més, han recordat que la Comissió Europea s'ha pronunciat en diverses ocasions a favor del català com a llengua vehicular de l'ensenyament. Sense anar més lluny, el 27 de setembre del 2007, l'aleshores comissari de Multilingüisme, Leonard Orban, va presentar un estudi elaborat per un Grup d'Alt Nivell en què es definia la immersió lingüística a Catalunya com el model a seguir per a la resta de països de la Unió Europea.