POLÍTICA
Política26/10/2012

Botella: "El problema dels catalans no és Espanya, sinó els mals governs que han tingut"

Javier Arenas atribueix la manca de finançament local al pacte de de Zapatero "amb nacionalistes i ERC"

M.colomer

BarcelonaEls problemes de Catalunya són els seus mals governs i en cap cas tots menys Espanya. Aquest és el criteri de l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, que aquest divendres ha participat a Barcelona en una taula rodona titulada "Governs locals: Un nou sistema competencial sostenible" en el marc de la convenció Intermunicipal del PP, en què hi participen pesos pesants de la formació espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espanya no és el problema dels catalans. El problema catalans són els mals governs que ha tingut els últims temps", ha etzibat l'alcaldessa, esposa de l'expresident del govern espanyol del PP José María Aznar, que dimecres va advertir amb el trencament de la societat catalana en cas d'independència política del país.

Cargando
No hay anuncios

"Tots junts", però amb dards

Botella, que ha fet un discurs encaminat a reivindicar la necessitat d'una reforma de les administracions per evitar les duplicitats amb la màxima "una administració, una competència", ha insistit en la necessitat que Espanya es mantingui unida per sortir de la crisi. El moderador de la taula rodona, el vicesecretari de Política Autonòmica i Local del PP, ha retret a l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que no resolgués el finançament local. I ho ha atribuït a què prioritzés el pacte de finançament "amb els nacionalistes i ERC". El nacionalisme i l'independentisme, un cop més, el dimoni gros del PP.